Francouzský herec Jean Reno na 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary převzal Cenu prezidenta MFF KV za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Před Velkým sálem hotelu Thermal na něj čekaly tisíce lidí. Když se jejich oblíbený herec objevil, nadšeně jásali a tleskali. Reno je bezpochyby největší letošní hvězdou festivalu.

Video
Video se připravuje ...

Na francouzského herce čekaly tisíce fanoušků. Blesk - Luboš Procházka

Reno byl na roztrhání i uvnitř hotelu. Do konverzace se s ním pustil i generální ředitel ČEZ Daniel Beneš. Před samotným ceremoniálem si ho pak »odchytl«  moderátor Marek Eben (58), aby si ho pozval k sobě do pořadu Na Plovárně. Ten spolu natočí ihned po ceremoniálu v improvizovaném studiu v Karlových Varech. Reno festivalovým divákům představil svůj trhák Leon.

„Děkuji, Češi. Děkuji, Karlovy Vary. Děkuji karlovarskému festivalu,“ řekl při udílení ceny. „Ta cena je tak těžká, že nevím, zda mě s ní pustí do letadla. Ale já jim řeknu, že je to z Karlových Varů, tak mě určitě pustí,“ zavtipkoval. Při předání ceny běžel sestřih jeho filmu Leon, který festivalovým divákům přivezl. „Mám pocit, že stárnu, když to vidím,“ dodal s humorem.

Video
Video se připravuje ...

Jean Reno převzal Cenu prezidenta festivalu. Blesk - Luboš Procházka

Francouzský herec, který se 30. července dožije 68 let, se proslavil hlavně spoluprací s režisérem Lucem Bessonem, s nímž natočil filmy Magická hlubina, za který byl nominován na Césara, a Brutální Nikita a Leon, za nějž získal druhou nominaci na Césara. Následně se prosadil i ve velkorozpočtových hollywoodských filmech – Mission: Impossible (1996), Ronin (1998), Godzilla (1998) a Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code, 2006).

Video
Video se připravuje ...

Já a kamenná tvář? Reno na tiskovce předvedl, jaký má smysl pro humor! Blesk TV

Fotogalerie
44 fotografií