Vnímá to každý! Daniela Kolářová přesedlala postupem času z komediálních rolí k těm dramatickým. Když vzala roli podivínky v Polednici, skoro všichni nevěřícně kroutili hlavou. Proč zrovna legenda Kolářová hraje titulní postavu v Polednici? 

„Co mě na tom zaujalo? Že to je na motivy Polednice a že ta personifikace Polednice by měla být spíše v mysli těch ostatních postav, než že se tam zobrazí. Že je to druh dušení poruchy. Mně se líbilo, že to nebylo doslovné, že ten příběh je koncipován do určité morality. Že vše, co zalžeme, zamlčujeme před lidmi, kteří jsou nám blízcí, se obrátí proti nám,“ řekla Blesk.cz Kolářová.

„Není to doslova Erbenův příběh o Polednici, je to na motivy… Je to na příběhu té mladé maminky s holčičkou. Ti tvůrci se tomu velice věnovali a pokusili se skutečně o čistý žánrový horor. Aby to nebylo s ničím smíchané, s žádnou vrstvou,“ vyprávěla nám Kolářová s tím, že Polednici už četla jako malé dítě.

Zatímco nabídek na filmování má herečka hodně, s divadelním angažmá je to špatné. S domovskou scénou na Vinohradech se nedomluvila na nové smlouvě a v divadle Studio DVA, kde hostuje, zmizelo v posledních měsících z programu její představení Půldruhé hodiny zpoždění.

Divadlo je pro Kolářovou vším a proto věří, že si ještě nějakou krásnou roli na prknech, která znamenají svět, brzy zahraje.

Fotogalerie
10 fotografií