S Hedou Čechovou, která patřila k nejkrásnějším a nejlepším moderátorkám, se život nemazlil. Její otec, správní ředitel rozhlasu, Jaromír Šimandl (†44) se 23. května 1949 zastřelil poté, co byl na podnikové schůzi označen za nepřítele a vyhozen z rozhlasu. V roce 1965 přišla i o svou sestru, která emigrovala, a už o ní nikdo neslyšel.

Jenže tím její životní ztráty neskončily. Po sedmi letech manželství ji opustil manžel Vladimír Čech (†74), její životní láska. Heda tak zůstala na výchovu syna Vladimíra, který přišel na svět v roce 1951, úplně sama. „On se o Vladimíra vůbec nestaral. Čili to, co z něj bylo, byla víceméně moje zásluha,“ svěřila se maminka legendárního moderátora soutěže Chcete být milionářem.

„Jeho otec, když jsem mu řekla, že Vladimír půjde na gymnázium, i když mi to jak třídní učitelka i ředitelka doporučovali, protože to byl studijní typ, s tím nesouhlasil. Když šel na vysokou, tak mi přestal dávat alimenty. Řekl, že se měl vyučit kuchařem nebo něčím takovým a vydělávat si,“ řekla Čechová na besedě k pořadu 13. komnata.

 Zájem o syna znovu projevil až v době Vladimírovy slávy. „Do divadla, když měl Vladimír premiéry, tak chodil rád, a tím se naparoval. Ale to, že na to nedal ani korunu, tak to bylo zapomenuto,“ přiznala Heda, která se snažila se synem uživit, jak to jen šlo. „Já jsem na něho taky neměla tolik času, byla jsem televizní hlasatelka a měla různé povinnosti a byla večer pryč. Musela jsem platit paní, aby s ním byla doma,“ dodala se slzami v očích.

Legendární moderátor Vladimír Čech zemřel v roce 2013 na tzv. Lynchův syndrom, při němž se v těle tvoří jeden nádor za druhým. Se smrtí svého syna se paní Heda stále nemůže smířit. Také ona ve 49 letech onemocněla rakovinou. „Později jsem se dozvěděla, že mi doktoři dávali tři měsíce života. Ale já si tehdy téměř vůbec nepřipouštěla, že by to mohlo skončit špatně,“ zmínila.

 Více o festivalu v Karlových Varech naleznete: ZDE!

Video
Video se připravuje ...

Maminka Vladimíra Čecha (+61) Heda: Rozplakala se na tiskovce, kde vzpomínala na syna! Blesk TV

Fotogalerie: Zahájení filmového festivalu v Karlových …
175 fotografií

Fotogalerie
23 fotografií