Mladou slovenskou herečku trápí psychické problémy už od šestnácti let. Nedokázala fungovat bez antidepresiv a pocity smutku a úzkosti ji dohnaly až k tomu, že si podřezala žíly. Bylo to jen měsíc po smrti jejího otce Jara Filipa (†51).

První léky brala v šestnácti a krátce nato se ocitla v nemocnici kvůli problémům s játry. Lékaři její mámě Anně Šiškové oznámili, že má anorexii a že si ji nechají na dětské psychiatrii. "Strkali do mě leccos - antidepresiva, neuroleptika, hypnotika, někdy všechno najednou, a když jsem odcházela, nevěděla jsem, jak se jmenuji a vůbec jsem o sobě nevěděla," popsala Nvotová.

Fotogalerie
1 fotografie

Její psychické problémy nakonec dospěly tak daleko, že si v návalu smutku ublížila. "Bylo to krátce po otcově smrti, asi měsíc. Vzala jsem si diskmen a pouštěla si v lese jeho Za vesnicí. A najednou mi jeblo v hlavě a podřezala jsem si žíly," šokovala Nvotová a přiznala, že při psaní knihy se ke všem pocitům vrátila a nebylo to vůbec snadné.

"Pořádně jsem si poplakala a bylo dobře. Bylo zajímavé zpětně si připomenout bolestivé momenty. Byla to taková malá interní psychoterapie," řekla na křtu své knihy Nvotová.