„Byly tam menší problémy s umělou chlopní,“ přiznal Blesku Bobkův manažer. Operaci prý prováděl tým docenta Pirka a šlo o miniinvazivní metodu, při které se neotevírá hrudník a u nás aplikuje teprve přes rok. Bobek byl jen v částečné narkóze a mohl sledovat celý zákrok na monitoru. „Pavel je při plném vědomí a je mu líp, z ARO ho ale pustit ještě nechtějí,“ svěřil manažer s tím, že Bobek si v nemocnici ještě poleží.

Tradiční cesta pacienta vede totiž z ARO na jednotku intenzivní péče a odtud na internu. „Z toho je Pavel mrzutý. Už chce něco dělat, není zvyklý zahálet. S novou chlopní se tělo musí vyrovnat, tady rekonvalescenci urychlit nejde,“ míní manažer. Bobek už také čile telefonuje.

„Potřebuju toho ještě hodně stihnout. Mám málo času,“ řekl Blesku s tím, že kromě koncertů chce v létě i k moři do Řecka. „Miluju středomořskou kuchyni,“ dělá si plány zpěvák, kterého potom čeká ještě jedna operace – rukou. „Kroutí se mi a nemohu hrát na piano a to já tak rád,“ říká. Se zkroucenými prsty se mu i špatně drží sklenička vína, které tak miluje. Choroba se jmenuje Dupuytrenova kontraktura a jde o postižení vazivového aparátu ruky. „Jednou mě s tím už operovali, chvilku to bylo dobrý, potom se to ale zase zkroutí,“ říká Bobek.

Fotogalerie
5 fotografií