"Samozřejmě mi lichotí, když se za mnou muži na ulici otočí, to snad každé ženě. Já mám naštěstí tolerantního muže, který to chápe," usmívá se brněnská herečka, která v seriálu Cesty domů hraje sebejistou doktorku Soňu Maškovou.

Ale už ne dlouho, v polovině června její postava zemře při autonehodě. "Všechno jednou končí. Natáčení mě moc bavilo, protože jsem poznala spoustu milých a sympatických lidí. Asi nejvíc jsme si oblíbila svého seriálového otce Aloise Švehlíka, moc milý a hodný člověk," říká Pavla.

Po odchodu ze seriálu se chce herečka věnovat divadlu a manželovi, kterého kvůli natáčení zanedbávala. Vždyť celou dobu pendlovala mezi Prahou a Brnem. A není vyloučené, že dojde i na děti. "Hodně lidí okolo mě si myslí, že jsem děti vyměnila za kariéru, ale tak to není. Nejde o to, že bych se mateřství bránila, protože točím. Naše děti přijdou, až se jim bude chtít. Neplánujeme je, chceme je," tvrdí Vitázková, jejímž manželem je urostlý slovenský herec Dušan Vitázek.

"Dušan se mi strašně líbil, viděla jsem ho poprvé v představení na JAMU, jmenovalo se Noci letmé lásky, moc zajímavá inscenace. A on byl takový zvláštní typ - uvolněný, nespoutaný, dlouhé vlasy, dvoumetrový," rozpovídala se v týdeníku Květy herečka.

Pavla s manželem žije u Brna, u domu mají les, pod okny se jim pasou koně, protože nedaleko je ranč. "Jsme tady moc spokojení, všechny stresy a starosti jdou rychle z hlavy pryč," říká blondýnka, která si nedávno splnila sen, nechala se nafotit v prádle. "Zpočátku byla trochu nervózní, ale pak se uvolnila a bylo to skvělé focení," tvrdí fotograf Jára Urban, před kterým se Pavla odhalila.

Fotogalerie
11 fotografií