Láska se neptá, ta prostě udeří. Textař mnoha písní pro Gotta, Zelenkovou, Kubišovou, Martinovou a mnoho dalších se ze svého pozdního vzplanutí vyznal v jediné písni, kterou za posledních devět měsíců napsal. Jmenuje se Den milování a zpívá ji Marián Vojtko. „Pojď ke mně blíž, touhu, jak víš, nezastavíš. Čeká nás ráj do svítání, hřej, horká jak fén, slavíme den milování,“ napsal Krečmar a je jasné, na koho při tom myslel.

Jenže jedna, byť zamilovaná, píseň je přece jen za tři čtvrtě roku málo. Krečmar ze sebe dřív hity chrlil jako na běžícím pásu. „Doufám, že teď budu mít čas na práci,“ řekl textař po obřadu. Nikdo by si to nepřál víc než jeho kamarád, hudební skladatel Zdeněk Barták.

Právě on jako zastupitel Prahy 1 pár v pátek na Staroměstské radnici sezdal, a hlavně – už s Krečmarem udělal muzikál Romeo a Julie a spoustu písniček. I právě zmiňovaný Den milování. Je ovšem ve hvězdách, jak se bude Krečmarovi tvořit s miminkem v kolébce za zády. Když se mu v prvním manželství narodili syn a dcera, byl přece jen o nějakých třicet let mladší.

Fotogalerie
11 fotografií