„V pondělí otce odvezli na koronární jednotku do pražské Fakultní nemocnice na Karlově náměstí. Táta měl velké potíže se srdcem a nemohl pořádně dýchat,“ svěřil se David.

Moc se bál o tátův život. Nyní se jeho černé předtuchy naplnily. „Děkuju všem lékařům a sestřičkám a zdravotnímu personálu za lidský a profesionální přístup,“ vzkázal po Blesku do nemocnice skleslý David.

Prolezlý nemocemi

Davidův otec žil dlouho bez nějakých zvláštních zdravotních problémů v poklidu s manželkou Evou v Hrdoňovicích. „Najednou mu z ničeho nic začalo blbnout srdce, potom plíce, žaludek, ledviny, no strašný to bylo,“ svěřuje Michal s tím, že jeho otec vystřídal postupně několik nemocnic. „Jen co se zlepšilo jedno, zhoršilo se druhé,“ vzpomínal David.

Doma už pak žít nemohl. Syn Michal se o něj ale postaral skvěle. Zaplatil mu jednolůžkový bezbariérový pokoj s televizí a koupelnou. „Je to tam opravdu důstojné, moderní, a především takové domácí,“ popisoval nedávno David. Jenže to ještě nevěděl, že tam jeho otec moc nepobude.

Štancl Skončil v pondělí ráno na koronární jednotce ve Fakultní nemocnici na pražském Karlově náměstí. „Srdce začalo špatně pumpovat. Neokysličovala se krev. Klesl mu tlak, nemohl dýchat,“ vzpomínal smutně David. V pátek jeho tatínek skonal.

Fotogalerie
1 fotografie