Důvod Štěpničkových úvah o odchodu do důchodu je jednoznačný. Divadelní angažmá umožňuje hercům účinkování v televizních seriálech jen v epizodních rolích. A peníze za natáčecí den hlavních aktérů jsou daleko zajímavější než měsíční gáže v divadle. Proto už si řada z herců vybrala odchod takzvaně na volnou nohu. Před časem se tak rozhodli třeba Zlata Adamovská (52), Ladislav Potměšil (65) nebo Bára Munzarová (39).

„Slyšel jsem o tom, že Jirka zvažuje odchod z divadla. Národní je ale jeho srdeční záležitost, takže rozhodování nemá lehké,“ řekl jeden ze Štěpničkových kolegů. Na druhou stranu, bez závazků je víc času na jiné kšefty. „Právě tahle volba mezi penězi a láskou k divadlu je nejtěžší,“ tuší zdroj z Národního. Sám Štěpnička ale nechce svůj odchod z divadla zatím potvrdit. „Z Národního neodcházím,“ tvrdil na dotaz podrážděně herec.

Fotogalerie
4 fotografie

Jeho kolegové to ale vidí jinak a tvrdí, že televize je pro Štěpničku velkým lákadlem. Ostatně v několika seriálech má dveře otevřené dokořán. Nova může jeho postavu vrátit do Ordinace v růžové zahradě a režisér Adamec by určitě Štěpničku rád viděl ve svých Cestách domů na Primě. Jen načasování odchodu z divadla není pro Štěpničku jednoduché. Vždyť právě díky jedné z rolí, které v Národním hraje, dostal letos cenu Thálie, jíž si moc váží.