Lucie, prý jste si teď v Paříži vzala Petra Makovičku za manžela…

To je nesmysl. Byl to prodloužený víkend, který mi můj partner věnoval jako první dárek ke čtvrtečním narozeninám.

Třetí svatba nebude? Po dvou rozvodech se už manželství bojíte?

Na manželství jsem nepřestala věřit, to ne. Nejsem ta, co něco vzdává. I když ale mám za sebou už rok a půl hezkého vztahu, na zásadní kroky jsem přestala spěchat.

Je pro vás sňatek důležitý?

Ne. Důležitý pro mě je jen fakt, že je mi dobře.

Co jste s Petrem Paříži dělali?

Tak třeba vylezli po svých až úplně nahoru na Eiffelovku. Doteď mě z toho bolí nohy.

Jak budete tu 45 vůbec slavit?

Natřikrát. Za ta léta jsem zvyklá neslavit jenom s rodinou, ale i se svými fandy. Tentokrát jsem všechny pozvala na pátek do Lucerny. Tam dárky nebudu přijímat, ale rozdávat. Na koncertě pokřtím s Petrem Jandou i dvd a cd Duety na Bílo, potom představím novou knihu fotografií a každému ze sálu dám dárek, který si z koncertu odnese domů. A potom mě čekají ještě dvě oslavy.

A to bude vypadat jak?

První oslava se koná u nás doma v Otvovicích. Těším se na maminčin čokoládový dort. Ten ovocný mi už upeče Petr. Je skvělý kuchař a tak u nás po dlouhé době nebude tým kuchařů. Všechno přichystá sám. A bude několik chodů. A že hostů bude požehnaně! Na další oslavu mě pozvala moje rodina do té nejlepší restaurace na ústřice, které miluji.

Jak se vůbec cítíte v 45 letech?

Mám o pár vrásek víc, ale na tom nezáleží. Skvěle. Asi nejlépe vystihl tento věk kritik Jozef Vlček a podobně i Václav Klaus ve svém přání. Píše, že jde o úžasný čas, kdy člověk mnohé ví, má přehled, ale má i mnoho síly a zkušeností, aby všech těch předností dokázal náležitě využít.

Vadí vám, že jste letos nedostala TýTý?

Mám doma 14 cen TýTý a jsem na ně pyšná. Stejně tak přeji ze srdce štěstí druhým. Nemám na ceny žádný monopol a upřímně? Nejsou pro mě motivací.

Fotogalerie
7 fotografií