Nováčková se objevila v kampani TV Prima s názvem Hledá se miss. „Při natáčení mi všichni říkali, ať to zkusím, přitom mě samotnou by nenapadlo se přihlásit. Když na to s odstupem času vzpomínám, přijde mi to jako znamení osudu,“ přiznala Blesku nová Česká Miss.

„Nakonec jsem šla na casting a dala jsem si za cíl vyhrát, a opravdu jsem vyhrála,“ netajila se svými ambicemi Jitka, která cestu za korunkou neměla zrovna snadnou. Na soutěž se připravovala až přehnaně, a možná i proto se stala velkou favoritkou Michaely Maláčové a hlavně trnem v oku ostatních finalistek. „Holky, které mi blahopřály k vítězství, to snad myslely upřímně a zbytek neřeším,“ snažila se být nad věcí Nováčková a z úspěchu se těšila v náruči svého přítele Marka Ferenčika (21).

Fotogalerie
9 fotografií

„Chodíme spolu už tři roky a moc mě ve všem podporuje. Pevně doufám, že náš vztah vydrží. Počítá s tím, že na něj budu mít méně času, a chápe to. Vždycky se mě snažil ve všem podporovat,“ dodala Jitka.

Kromě Nováčkové se z vítězství těšily Denisa Domanská (18), která získala titul Česká Miss World, a Českou Miss Earth se stala Šárka Cojocarová (22), která u diváků uspěla i přes šrám v příbuzenstvu. Jejím bratrancem je jeden ze žhářů z Vítkova, kteří mají na svědomí popálenou Natálku.