Byli to přitom Hůlka s Vojtkem, kteří odzpívali před rokem dvě premiéry Prášila. Nehledě na to, že Mariánovi v životě nebyla svěřena žádná premiéra v žádném muzikálu. Co se stalo? „Marián je skvělý zpěvák, ale především vynikající herec. Zaslouží si nominaci na Thálii,“ řekl Blesku producent muzikálu Oldřich Lichtenberg. „Tím ale nechci v žádném případě říct, že je v mých očích lepší než Dan s Pepou,“ neopomněl okamžitě ještě dodat, aby si někoho proti sobě nenazlobil.

Hůlkovi s Vojtkem musí Vojtko nutně ležet v žaludku ještě z jednoho důvodu. V září a v říjnu se bude Prášil hrát v Praze, poté muzikál vyráží na slovenské turné. Může ale jet jenom jeden Prášil a zřejmě to padne na Mariána. Pomůže mu například i to, že je za roli nominovaný na Thálii, a navíc je Slovák, takže by vlastně jel domů. „Nejsem ještě rozhodnut,“ mlží zdařile producent. „Na Slovensko ale opravdu pojede jenom jeden ze tří Prášilů,“ potvrzuje vzápětí Lichtenberg.

Fotogalerie
16 fotografií

Půjde o deset koncertů v halách pro 5 až 10 tisíc lidí, a herci budou mít proto i trojnásobný honorář. Vystoupit v muzikálu na Slovensku tedy není jen otázka prestiže, ale především velkých peněz. Podle informací Blesku za jedno představení inkasuje interpret hrající hlavní roli barona Prášila v komorním divadle 10 tisíc korun.

Za odzpívanou slovenskou halu to tedy bude 30 tisíc korun a v případě deseti hal si baron přijde na 300 tisíc korun. A ty by chtěl Hůlka, Vojtek i Vojtko. Bude to boj. „Ještě nevím, jak se rozhodnu,“ komentuje vyhýbavě Lichtenberg, zatímco v kuloárech se mluví už o Mariánovi.