Server Novinky.cz ve středu vydal zprávu o vyjádření Zachova kamaráda na sociální síti facebook. Bývalý dopravní policista René Pospíšil prý Zachovi nabízel, aby si po nehodě vyměnili místa. Očividně mu šlo o hercovu pověst: "Kdyby mě Roman poslechl a vyměnili jsme si po nehodě místa řidiče, dnes by nikdo nic nevěděl. Co by komu bylo do Pospíšila, který způsobil dopravní nehodu?"

Zachovi bylo osudné, že před jízdou požil alkohol. Nehoda dopadla naštěstí bez zranění, ale herci teď hrozí obvinění z trestného činu. Roman Zach sám říká, že vypil maximálně dvě skleničky. Policie ale vydala vydala zprávu s hodnotami, které Zachovi naměřili - 2,43 promile při první dechové zkoušce a 1,88 promile při druhé. O krevní testy herec nepožádal.

Jako přitežující okolnost policie už neposuzuje to, že by se herec snažil od nehody ujet. Svou cestu ukončil až po 300 metrech ve škarpě. Ale podle fotodokumentace se prý záměr ujet z místa nehody špatně prokazuje.

Pokuta nebo vězení?

Roman Zach se nyní musí dostavit k předvolání a nejspíš mu hrozí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mezi tresty, které herci hrozí, jsou: zákaz řízení, peněžitý trest, nebo dokonce odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Pravděpodobně se ale Zach posledního trestu nedočká, protože při nehodě nedošlo ke zranění.

Fotogalerie
5 fotografií