1990 – první milion

Podnikatelskou kariéru Mojsejová odstartovala hned po revoluci v oboru účetnictví a daňového poradenství. Zpočátku to bylo pro hokejisty nebo taxikáře. Pak získala i velké firmy. Nora však nikdy přesně nevysvětlila, jak a kdy k milionům přišla. „Všechno, co mám, jsem si poctivě vydělala prací. Dřu jako idiot,“ tvrdí stále.

V minulosti se ale spekulovalo, že jí finančně pomáhal miliardář Alexander Rezeš. To však Nora razantně odmítá. „První milion jsem vydělala ve třiceti čtyřech letech,“ řekla Blesku Mojsejová. Bohatství si podnikatelka umí vychutnat. „Každý měsíc jsem za oblečení utratila přibližně 200 tisíc korun. Někdy jsem utratila i víc než půl milionu korun,“ prozradila.

2000 – Druhá svatba

S manželem Braněm se Nora seznámila v září 2002, kdy přišel zpívat na politický mítink. Nora byla tehdy patnáct let vdaná za podnikatele Mikuláše Kašaie. Následoval rychlý rozvod a za čtyři měsíce se Nora provdala za Braňa.

2005 – Reality show Mojsejovci

Poprvé se manželé objevili na obrazovce v roce 2004 v relaci Vylomeniny, ve které soupeřili s párem bezdomovců. Nora je dokonce tehdy pustila do své kuchyně. O rok později přišla jejich největší sláva – první slovenská reality show Mojsejovci. U svého domu v Košicích na Pereši ubytovali soutěžící, kteří bojovali o dva miliony korun. Výhra pro vítěze šla z Nořina účtu. V roce 2006 si sedla společně s Darou Rolins a Markem Vašutem do poroty relace Nákupní horečka. Vystupovala v ní jako odbornice na módu. Dlouho jí to však nevydrželo a pořad se přestal vysílat.

2007 – Hádky v přímém přenosu

Po hádce s televizí Markíza Mojsejovci odešli ke konkurenci, kde v roce 2007 odstartovali kontroverzní show Co na to Mojsejovci. Zvali si do studia hosty, kterým pak otevřeně říkali, co si o nich myslí. Téměř vždy to vyvrcholilo hádkou a sprostými slovy. Pak se manželé pomalu vytratili z obrazovek.

2009 – Obviněna z podvodu

Na veřejnost se vrátili až v roce 2009, kdy se Nora na předních stránkách novin objevila proto, že ji zadržela policie. Pět hodin ji vyslýchali a byla společně i s dalším podnikatelem obviněna z trestného činu podvodu. Podle slov policie připravili nepravdivé účetní doklady a faktury. Vyšetřování není ještě u konce, ale podnikatelům hrozí od 10 až do 15 let za mřížemi.

Při domovní prohlídce podnikatelce dokonce policie otevřela trezor a sebrala dokumenty a téměř pět milionů korun. Nora strávila den ve vyšetřovací vazbě. „Všechno, co jsem měla, mi sebrali. Peníze mi pořád nevrátili,“ tvrdí Mojsejová. Ve stejném roce se Nora chtěla s Braněm rozvést. Načapali ho totiž opilého s prostitutkami. Pak ale žádost stáhla.

Fotogalerie
5 fotografií

2011 – Šéfka

U nás se Mojsejová zviditelnila v pořadu Čápi s mákem, kde se pustila do Dolly Buster. Na adresu pornoherečky nešetřila drsnými a sprostými slovy. Teď si podnikatelka, která má svou vlastní módní značku Nora Mojsejová fashion, posvítí na soutěžící jako Šéfka na Primě. První padla hlava textařky Ingrid a uvidíme, co šéfka připraví příště.

Názor odborníka na její šéfování

"Nevím jaká je šéfka a podnikatelka paní Mojsejevová, neznám ji. Část pořadu jsem ze zvědavosti viděl a rozhodl jsem se pokračovat až se moje intelektuální schopnosti dostanou na úroveň morčete. Ještě, že Donald Trump a lidé tvořící původní pořad Apprentice neumí česky a slovensky," řekl svůj názor Blesk.cz Ivan Pilný známý z pořadu Den D.