Podle manažera musí zpěvák denně užívat kolem dvaceti nejrůznějších pilulek. „Bere toho opravdu hodně. Jenže je občas užívá a kombinuje jak chce, nepije dostatek vody, nespí a potom takhle zkolabuje,“ pokračoval Trdla.

Jak dále sdělil, Neckář bude na jednotce intenzivní péče Všeobecné fakultní nemocnice na pražském Karlově náměstí ležet určitě do pondělí. „Musí prodělat ještě různá vyšetření a potom lékaři zjistí, jestli je jeho kombinace prášků vhodná,“ vysvětlil Trdla s tím, že Neckář po návratu z nemocnice bude muset chtě nechtě dodržovat správný denní režim.

„Je napojen na kapačkách a čeká ho ještě vyšetření,“ řekl v pátek zpěvákův bratr Jan. Zpěvákův bratr ještě řekl, že Václavův kolaps podle lékařů způsobilo dlouhodobé užívání nadměrného množství prášků a ve špatné kombinaci. To během posledních dvou měsíců způsobilo problémy s mozkem. „V ten čtvrtek se ještě k tomu přidala únava. Vrátil se vyčerpaný z filmového festivalu až ve tři hodiny ráno a nemohl usnout,“ řekl Jan.

Leží na kapačkách

Kolaps se dostavil během pár hodin. Zpěvák si najednou nemohl vzpomenout na slova, měl výpadky paměti a přestal téměř artikulovat. Když ho k tomu začala brnět ruka, rodina okamžitě volala záchranku. Neckáře pro podezření na mozkovou příhodu odvezli do nemocnice. „Lékaři mrtvici naštěstí vyloučili, ale bráchu čeká ještě jedno vyšetření, až potom si oddychneme,“ svěřil Jan.

Podle zpěvákova bratra lékaři Václavovi okamžitě změnili kombinaci prášků, ubrali množství a přikurtovali ho na kapačky. „To nejhorší je snad zažehnané. Další mrtvice by bratra už položila. Vyhráno ale ještě není,“ míní Jan.