"Dnes po poledni jsme převáželi 67letého muže pro zhoršení zdravotního stavu do Všeobecné fakultní nemocnice," řekla Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Bližší informace odmítla komentovat!

Podle informací Blesk.cz vyjela záchranka do pražského Bráníku, na adresu Neckářova bydliště, kvůli podezření na mozkovou příhodu, kterou zpěvák prodělal už před devíti lety.

"Doufám, že to není nic vážného. Začala ho brnět ruka, proto jsme okamžitě zavolali záchranku. Při jeho podlomeném zdravotním stavu nesmíme nic podcenit. Doufáme, že to není další mozková příhoda," řekl Blesk.cz Neckářův manažer Aleš Trdla.

"Teď je na vyšetření. Do hodiny vydáme oficiální tiskové prohlášení," dodal manažer odpoledne. Když se ho Blesk.cz pokoušel později kontaktovat, měl vypnutý mobil.

Zpěvák se přitom ještě včera zúčastnil tiskové konference k zahájení filmové přehlídky v Brně Cinema Mundi, kterou zahájil film Ostře sledované vlaky.

Neckář v poslední době znovu začal koncertovat, přestože se necítil tak jistý jako kdysi, chuť vystupovat mu nescházela. Po mrtvici v roce 2002 se zázrakem zotavil. Musel se ale znovu učit mluvit a chodit. Nepamatoval si texty svých písní. Přestože si musel při vystoupeních pomáhat slovy napsanými na papíře, zpívání se nechtěl vzdát.

Manželka už rok bojuje o život

V dubnu roku 2009 se do vážných zdravotních problémů dostala Neckářova manželka Jaroslava (69). Zkolabovala v jejich domě a záchranka ji v kritickém stavu převezla do nemocnice. Okamžitě podstoupila operaci srdeční chlopně. Vzhledem k tomu, že už měla za sebou několik by-passů a operaci cév v levé noze, byl to velmi náročný zákrok.

Rok na to se stav paní Jaroslavy opět rapidně zhoršil a zpěvák musel se svou ženou třikrát týdně jezdit do nemocnice na dialýzu. Potíže s ledvinami měla Neckářova manželka už od narození, po voperování umělé chlopně ale jedna ledvina přestala fungovat úplně.


Fotogalerie
9 fotografií