Zpěvaččin přítel Milan je rozvedený už dlouho. S Marií žije v jejím domku v Kolovratech u Prahy, zpěvaččiny syny i jejich vnuky pojal za své, přesto ho Rottrová za manžela ještě nechce. „Já říkám, že teď svatba nebude. Zatím!“ zdůrazňuje Rottrová, která po boku o šestnáct let mladšího partnera omládla. A je si toho moc dobře vědoma. „Ano, jsem spokojená, nemám žádné plastiky nebo drahé krémy,“ přiznává.

O přítele se také vzorně stará, teď si dokonce zakázala práci. „Kdepak, chci odpočívat a nabírat energii. Sem tam zazpívám na plese nebo pro nějakou firmu, s koncerty ale až do podzimu počkám,“ sdělila Rottrová. „Bude mi 70 let, a tak si šetřím na narozeninovou koncertní šňůru síly. Nejsem už nejmladší.“

Jubileum české přední zpěvačky se ovšem začíná slavit už v březnu. To Marii vyjde trojcédé Zlatá kolekce u Supraphonu. Křest bude podle informací přímo grandiózní. „Proto teď odpočívám. Navíc mi je opravdu momentálně zle. Chytila jsem nějakou chřipku, mám vysoké teploty, tak neopouštím postel,“ přiznala Rottrová. Milan o ni vzorně pečuje, tak je jako v bavlnce. „Je to zlato,“ říká o příteli Marie a ubezpečuje, že jednou si s ním před oltář určitě stoupne. „Teď ale ještě nenastal ten pravý čas,“ říká.