Zdeněk Moravec (26) a Petr Horníček (34) jsou ve vatě. Život se jim po výhře v soutěži radikálně změnil. „Máme hodně vystoupení, do toho ještě svoji práci a tréninky,“ řekl Petr slovenskému serveru Pluska.sk. Peníze ale sportovci rozhodně nemají zadarmo. Jejich disciplína, se kterou vystupují, je dřina.

Petr prozradil, že i přes veškeré jiné vytížení zvládnou za měsíc vystoupit až jedenáctkrát. Cenu za výstup dohaduje se zájemci o Dae men manažer dvojice. „Vždy je to jinak. Opravdu závisí na tom, kolik toho ukazujeme a jak dlouhé je vystoupení,“ svěřil se Petr. Podle Pluska.sk si Dae men vydělá za šestiminutový výstup 35 000 korun. Ještě si připočítává cenu za dopravu a ubytování.

Manažer akrobatů před vystoupením posílá organizátorům dopis, co je třeba zařídit, aby výstup mohl proběhnout. Dae men potřebují prostor minimálně 3 x 3 metry s výškou 4,5 metru a teplotu vzduchu nejméně 16 stupňů. Nutností je i šatna se sprchou, záchodem, zrcadlem s umyvadlem a dvěma ručníky. K občerstvení si svalovci diktují minerální vodu, kolu, pomerančový džus, teplé jídlo, ovoce, pečivo a pár dalších drobností.

Slávik na ně zapomněl?

A kdy se Dae men vydá ukázat, že Česko Slovensko má talent, do Las Vegas? „Minulý týden jsme se měli sejít s panem Slávikem, ale zatím se neozval,“ řekl Petr. Akrobati si tedy asi ještě musí počkat. Stejně tak ještě neviděli ani korunu z výhry 100 000 eur. „Tu bychom měli dostat koncem března,“ dodal Petr.

Fotogalerie
18 fotografií