Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Králíka nebudu, zaskočila Jeníková režiséra Adamce

31. ledna 2011 | 10:23

VIDEO: Diváci kulinářského pořadu Prostřeno budou dnes večer svědky nechtěného trapasu. Jedna z protagonistek herečka Veronika Jeníková totiž odmítne jíst králíka, kterého pro své hosty na česku upekl režisér Jiří Adamec. A důvod? "Už půl roku máme doma ušatého mazlíčka," vysvětlila se smíchem Jeníková.

Jeníková si tak místo masa vzala jen šťávu. "Vypadá to moc pěkně, ale moc se omlouvám, nebudu. Vezmu si jen šťávičku. Máme doma králíčka, se kterým se denně mazlíme, tak proto," omlouvala se hned při stolování Adamcovi Jeníková. Režisér to nakonec vzal s klidem a všichni se zasmáli.

Jiří Adamec pozve hosty do své luxusní vily na pražské Ořechovce. Pořad Prostřeno se tento týden přenese do domácností slavných a po Adamcovi se v rolích hostitelů vystřídají protagonisté seriálu Cesty domů Veronika Jeníková, Pavla Vitázková, Kamila Špráchalová a Pavel Soukup. „Vím, že většinou se zve na večeři, ale já udělal výjimku,“ řekl režisér. Pozval totiž herce na oběd.

„U nás doma se žádné opulentní večeře nekonají, a herci stejně večer většinou hrají,“ zdůvodnil to Adamec. Svým seriálovým ovečkám přichystal režisér králíka na česneku. Veronika Jeníková má bohužel ušatce doma jako domácího mazlíčka, a tak byla bez hlavního chodu. "Dám se jen šťávičku," spokojila se s málem Jeníková.

Podívejte se, jak vaří Adamec

Video se připravuje ...
Ukázka z pořadu Prostřeno, hostí režisér Jiří Adamec. • VIDEO: TV Prima

Ještě že králíka předcházel předkrm z thajské rýže a krevet a taky hustá fazolová polévka, kterou se Adamec naučil od své slovenské tchyně. „Nejlepší byl ovšem štrúdl,“ prozradil Blesku herec Pavel Soukup. „Z taženého těsta, s jablky, rozinkami a ořechy byl korunou oběda,“ dodal nadšeně herec.

Adamec ho v roli hostitele překvapil. „Netušil jsem, že je pan režisér taková kuchyňka. Nejenže často doma vaří, ale hlavně i uklízí. Vlezl jsem mu do kuchyně v botách s trochou sněhu a on hned cídil podlahu,“ dodal Soukup.

Jak bude vše probíhat, uvidíte už dnes večer od 18 hodin na TV Prima v pořadu Prostřeno!

Autor: hoh, gamk
Video se připravuje ...