"V dnešní době má každá druhá žena zkušenost se sexuálním obtěžováním, pokud ne přímo se znásilněním, takže ani já nejsem výjimkou. Stalo se - tyhle věci se zkrátka dějí. Bylo mi dvanáct. Byla jsem dítě, které nemělo ani ponětí, že se takovéhle věci dějí. Dodnes si pamatuji, že když jsme šly od výslechu na policii, tak mi maminka koupila malé Lego...," svěřila se s hrůzným zážitkem v magazínu Lidových novin Leichtová.

Na otázku Blesk.cz, proč o tak choulostivé věci promluvila až teď a zda chce něco dodat, odpovídá: "Vše, co jsem řekla, je autorizované a nic víc k tomu nechci dodat. Neměla jsem k tomu žádný důvod, prostě jsem jen otevřeně promluvila. V tuto chvíli je to pro mě uzavřená záležitost."

Za znásilnění jen dva a půl roku?!

Policie násilníka dopadla čtvrt roku poté, k soudu chodila jen hereččina maminka.  Kristýna muže, který ji znásilnil, poprvé viděla až při identifikaci na policii. "Nikterak pěkný zážitek." Zneužitou nebyla sama, násilníka usvědčilo ještě pět holek.

I když je to neuvěřitelné, tak nakonec dostal jen dva a půl roku. "To jsem se naštěstí dozvěděla jako dospělá," říká s odporem Kristýna.

Před rokem herečka známá se sitcomu Comeback přijala roli znásilněné dívky ve snímku Bastardi. "Měla jsem pocit, že by to pro mě mohlo být docela očistné, že mi to pomůže se s tím konečně vyrovnat - myslím, že není dobře v sobě tyhle věci dusit," míní Leichtová, jež o svém traumatu prý vždy otevřeně mluvila. "Myslím, že mi film Bastardi v tomhle ohledu pomohl. Ale těžko říct, jak bych to zvládla, kdybych se s tím člověkem, co mi to udělal, setkala v tváří v tvář...," říká Kristýna.

Fotogalerie
3 fotografie