Osvědčená turecká telenovela už přikovává k obrazovce několikrát týdně milion Slováků. Hlavní hrdinka Šeherezáda vytlačila na Markíze v hlavním vysílacím čase americké seriály typu Myšlenky vraha a Námořní vyšetřovací služba a ovládla hned čtyři večery v týdnu.

Ruší se Anno a Stahovák má pauzu

Jiné pořady se ale ocitly na vedlejší koleji. Především se diváci nedočkají ankety ANNO. „Naše tváře budeme podporovat upoutávkami na TýTý,“ řekla Blesku mluvčí Michaela Fričová. Podle ní hledá Nova modernější podobu pořadu. Nucené prázdniny mají nyní na Nově i moderátoři Stahováku Vojta Kotek a Jiří Mádl. „Pro Stahovák jsme neměli místo v jarním schématu,“ potvrdila Fričová.

Rozšíření ale naopak čeká televizní zpravodajství. Místo dvou relací budou čtyři. „Ano, do vysílání chystáme nové zpravodajské relace, podíl zpravodajství se tak zvedne,“ řekla mluvčí. Překvapením pro diváky je v posledních dnech reprízování zahraničních filmů během několika málo hodin, které znají spíše pamětníci z dob Československé televize.

Fotogalerie
1 fotografie

Reprízy filmů hned druhý den

Oblíbené pecky jako Shrek, Nekecej a pádluj a Než si pro nás přijde vysílá televize dvakrát během čtyřiadvaceti hodin. Jednou večer v hlavním čase a pak přes den. Zabije tím dvě mouchy jednou ranou – za jednu licenci dva vysílací časy. Nova má pro to svérázné zdůvodnění: „Reprízami hned druhý den chceme vyjít vstříc těm divákům, kteří nestihnou vysílání večerní premiéry,“ tvrdí Fričová.

Večery osladí Šeherezáda

Turecká telenovela začíná, když architektka Šeherezáda potřebuje sehnat peníze pro nemocného pětiletého syna. Má leukemii a matka neváhá nabídnout za rychlou půjčku vlastní tělo. Majitel společnosti, kde Šeherezáda pracuje, se ale nespokojí jen s jednou nocí. Chce víc… Příběh o vášni, lásce a obětech má 180 dílů a uchvátil už diváky v celé jihovýchodní Evropě. Zajímavé na seriálu je i to, že si hlavní představitelé řekli v roce 2009 po třech letech natáčení telenovely Ano. Nyní už jsou šťastnými rodiči syna.