VIDEOCHAT S JITKOU ASTEROVOU SLEDUJTE ZDE!

Opravdu byl odchod z Frekvence , kde jste devět let měla úspěšný pořad, jediným řešením?

Asi ne, ale jak se říká, jednou všechno musí skončit. Mě akorát moc mrzelo, že se se mnou nikdo nerozloučil. To, že se mnou nepočítají mi bylo oznámeno během dvou minut. Vím jistě, že o mě nechtěli přijít, dokonce mi nabízeli jiný koncept pořadu, ale to jsem odmítla. Nabízela jsem jim jiný pořad, ale ten odmítli. Devět let jsem byla sólista a bylo pro mě nepřijatelné pokračovat ve dvojici s někým, kdo nikdy nechodí včas a nemá žádné moderátorské zkušenosti.

Tím máte na mysli Ivetu Bartošovou?

Ano, Iveta byla jednou z adeptek. Osobně proti Ivetě nic nemám, ale moderovat s ní nikdy nechci. Kdyby mi nabídli spolumoderování s někým koho si v této branži vážím, tak bych se asi rozhodla jinak.

Váš odchod způsobil velký poprask, jistě jste z jiných rádií dostala hodně nabídek.

Bohužel ještě zatím ne. Ale zřejmě je to tím, že jsem tolik let byl spjatá s jedním rádiem, takže si lidi ještě nepřipouštějí, že bych byla jinde. Ale kdyby přišla zajímavá nabídka, určitě ji ráda přijmu.

Jste především herečka, ve Švandově divadle už léta hrajete ve hře Monology vagíny a v minulosti jste natočila hodně filmů. Rýsuje se nějaký film nebo televizní seriál?

Opět říkám, že se nechávám překvapit. Ale do seriálu bych asi nešla. Před lety jsem hrála v Ulici a na to nerada vzpomínám.

Na TV Barrandov moderujete společenský pořad Prominenti, kde velmi často odkrýváte tajemství svých kolegů. Dočkáme se toho, že i na sebe něco pikantního prozradíte?

Ve své rádiové talk show jsem hodně čerpala ze svých životních a sexuálních zkušeností, takže si myslím, že toho o mě posluchači vědí docela dost. Po svém odchodu jsem se zařekla a v podstatě jsem to slíbila i svému protějšku, že o svém intimním životě už nic neřeknu.Ale koncem března v Prominentech udělám výjimku a prozradím, co mi Karel Roden jednoho rána řekl na hotelovém pokoji v Drážďanech.

Chcete tím naznačit, že jste s Karlem Rodenem prožila vášnivou noc?

Ne, to v žádném případě. Karel ke mně na pokoj přišel až ráno (smích). Jsme spolužáci z DAMU a hodně jsme toho spolu zažili.

Má Karel tušení o tom, co hodláte prásknout v televizi?

Nemá a ani se ho nebudu ptát. Není to nic intimního nebo něco čeho by se měl bát, spíš je to hodně vtipné. Stačí až uslyší naše heslo... (smích).

Už dlouho se po vašem boku neobjevil žádný muž. Jste sama nebo máte nějakého pana Tajemného?

Nebudu říkat, zda někoho mám nebo nemám, ale v mém životě je člověk, který je mi velmi blízký.

Do kin brzy vstoupí film Jana Hřebejka Nevinnost, kde vaše dcera Anna hraje jednu z hlavních rolí. Jak se díváte na hereckou kariéru své dcery?

Rozhodně jsem jí v herectví nebránila, naopak jsem ráda, že si tohle povolání vybrala a pokud jí budu moct pomoc, ráda to udělám. Film jsem ještě neviděla, ale na premiéře rozhodně s jejím mladším bratrem Adamem chybět nebudeme.

Po shlédnutí snímku budete jen chválit nebo si dovolíte i kritiku?

Na film půjdu s velkou pokorou, ale když se mi něco nebude líbit, určitě jí to řeknu. Na druhou stranu, Anička je velmi vnímavá, takže si sama uvědomí, kde se jí to úplně nepovedlo.

Po kom má vaše dcera tak nádhernou zrzavou hřívu?

Zřejmě po mé pratetě, což byla sestra mého tatínka a byla primabalerínou v Národním divadle. Ta měla stejně jako Anička takhle nádherné zlaté vlasy.

Kdysi jste říkala, že by se vám líbilo, kdyby váš syn Adam byl plastickým chirurgem. Stále to platí?

To byl vtip. Adam je velký sportovec a momentálně si přeje být kondičním trenérem nebo kuchařem.

Využila jste někdy služeb plastického chirurga?

Ano, mám upravená oční víčka. Zbytek je můj vlastní (smích). K plastické chirurgii mám velký respekt, ale neinvazivním (úpravy bez pomoci skalpelu) metodám se nebráním.

Fotogalerie
4 fotografie