11:30 ONLINE z pohřbu Miloše Frýby končí.

11:25 Rodina odchází bez kondolencí. Neunesla by je.

11:23 Obřad po 20 minutách končí.

11:22 Zní pochod Nabucca. Vdova usedavě pláče.

11:16 Opět zní hudba. Kolegyně Marie Retková pláče.

11:14 Hudba utichla, sálem zní jen pláč pozůstalých.

11:13 Mluví oficiální řečník. Vyzdvihuje Frýbovy charakteristické vlastnosti.

11:10 Je tady i dvaadevadesátiletá maminka zesnulého.

11:08 Na katafalku je i věnec od kolegů z České televize.

11:07 Začíná obřad. Sálem zní Ave Maria.

11:05 Smuteční síň je zaplněná, desítky lidí stojí. V první řadě sedí vdova, matka Miloše, jeho dcera, syn a vnoučata.

11:00 Na pohřeb přišlo poustu televizních režisérů a kolegů z branže. Mezi smutečními hosty je i Marie Retková s manželem Petrem, Saskie Burešová, Václav Hybš s manželkou Jarmilou. Až desítky lidí se přišlo rozloučit, dokonce mají problém vejít se do obřadní síně.

10:58 Na pohřeb Miloše Frýby přišla i jeho dvaadevadesátiletá maminka, která ztratila už druhého syna. Mladší bratr zemřel v dvaapadesáti. Podporu nemůže najít ani v manželovi, který Anně Frýbové také zemřel.

Fotogalerie
9 fotografií

Maminka hlasatele Frýby prožívá muka, přežila dva syny

Nejznámější televizní hlasatel Miloš Frýba (†65) zmizel v roce 1990 z obrazovky a od té doby o něm diváci nevěděli vůbec nic. Jeho soukromý život zůstal obestřený tajemstvím. Vedle toho, že Frýba prodělal těžkou autonehodu, stíhala jeho rodinu jedna rána za druhou. Zemřel Milošův otec a pak, v pouhých dvaapadesáti letech, mladší bratr. Mamince Anně zůstal jen Miloš. A teď ztratila i jeho. „Je to strašná rána, nemůžu o tom ani mluvit,“ svěřila matka v slzách Blesku.

Anna Frýbová se ještě nevzpamatovala ze ztráty mladšího syna, a nyní se musí rozloučit i se svým prvorozeným. Pořád doufala, že Miloš prodělanou mrtvici zvládne. Jezdila do Prahy za synem do nemocnice z Mladoboleslavska, kde žije, i přes pokročilý věk a v návštěvách jí nezabránila ani zlomená noha.