Během ledna chtějí v Divadle Ta Fantastika rozprodat kostýmy, části scény a rekvizity z dvanácti muzikálů a činoher, které se tam během sedmnácti let uváděly. Scéna už bude hrát jen černé divadlo. „Děkujeme za diváckou přízeň, sejdeme se v lepších časech,“ píše se na stránkách divadla.

Lucka si některé kostýmy nechala na památku

V divadle, které bylo domovskou scénou Lucie Bílé, se odehrálo 2800 představení a navštívilo ho přes milion diváků. Zlaté časy ale skončily. Posledním muzikálem, který se hrál, byl Excalibur, jenž měl derniéru v listopadu. „Bude se nám po něm všem stýskat,“ řekl Blesku Václav Noid Bárta, který se právě na zkouškách Excaliburu seznámil se svojí dnes již bývalou ženou Lucií Bílou.

Ta si podle informací ze zákulisí většinu svých stěžejních kostýmů odvezla na památku. „I další herci si některé kostýmy odkoupili. O ty zbylé je velký zájem z řad fanoušků. Prodává se všechno možné. Největší zájem byl o brnění a meče. Za dva a půl tisíce jsme prodali i trůn z Excaliburu,“ svěřil nám pracovník divadla Jan Hartman, který má prodej na starosti. Do konce ledna se prodávají kostýmy ze všech muzikálů kromě Johanky z Arku, která se hraje v Divadle Kalich.

„Nastává delší přestávka v produkování her pro české diváky. Divadlo bude pokračovat jen v produkování multimediálních představení. Současní majitelé – tedy já, Lucie Bílá a Julius Hirsch – jsme se dohodli, že vyčkáme definitivního rozhodnutí komise EU ohledně dotací soukromým subjektům a následně i definitivních výsledků soudní pře s pražským magistrátem,“ vysvětlil Petr Kratochvíl, který si postěžoval, že poslední tři roky představení financoval buď ze svého, anebo právě z výtěžku multimediálních projektů pro turisty.

Fotogalerie
9 fotografií