Inspirace z vězení

Čestmír Řanda si do nového roku nic moc nepopřál. „Zásadní předsevzetí nemám. Splnil jsem si všechny sny. Naposledy jsem koupil psa, kterého jsme doma roky neměli,“ řekl Blesku. Postupně se vrací k herectví, vydělává si i moderováním. Nabídky má i díky tomu, že se psalo o jeho pobytu za mřížemi.

„Kupodivu zájem je i ze strany dam. To je pro mě úplně nepochopitelné, pro moji matku už vůbec. Ženy asi vězení nějakým způsobem přitahuje,“ míní. Vězení pro něj bylo i umělecky inspirativní. „Koukal jsem v neděli na film z vězeňského prostředí Doktor pro zvláštní účely s Václavem Vydrou, s nímž mimochodem bojuju a hodlám vyhrát. To tedy byla blbost. Možná bych mohl dělat poradce,“ smál se. Řanda si koupil psa a bude se soudit Herec pět měsíců po návratu z basy Čestmír Řanda se Blesku pochlubil pětiměsíčním štěnětem rasy Jack Russell teriér. Pojmenoval ho Snoopy.

Syn ho ignoruje

Když ale přišla řeč na vztahy v rodině, smích ho přešel. S tím, že musel kvůli alimentům na syna Čestmíra do vězení, se dodnes nesmířil. „Zaplatil jsem je, ale mám stále podanou ústavní stížnost, její řešení ovšem trvá dlouho,“ říká. Se synem se od svého propuštění neviděl. „Mrzí mě, že nevzal ani telefon na Vánoce babičce nebo za ní nezašel do nemocnice. Mamince, která u mě teď bydlí, totiž dvakrát operovali oči. Ale nemá smysl to lámat přes koleno,“ doufá Řanda. Novou rodinu zatím nezakládá, mlží i o partnerce. „Něco se rýsuje, ale dotyčná o tom možná ještě neví. Nejsem lovcem snadných terčů,“ přesvědčuje.

Válka s kamarádem

Herec se dosud nesrovnal ani s krachem fi rmy se střelnými zbraněmi, kterou vlastnil s kamarádem, hercem Václavem Vydrou. „Přišli jsme s matkou o obrovské pozemky na Slapech, které byly prodány za cenu ojeté motorky. Celá ta kauza je hodně zamotaná, ale já to nenechám být,“ tvrdí Řanda. „Budu se obracet na Nejvyšší státní zastupitelství i na policii. Chci zpátky svůj majetek,“ předsevzal si.

Čekání na seriál

Řanda by si přál roli v seriálu. „Jsem v jednání s panem režisérem Adamcem. Měl bych se objevit v Cestách domů,“ věří. „Herce neživí divadlo, ať ho hraje seberaději, ale seriály, nehledě na jejich kvalitu. Když nabídka přijde, budu nadšený,“ dodává.