Do nemocnice se vedle návštěv z rodiny a z řad kolegů brzy nepochybně vypraví i policie. Až to hercův zdravotní stav a hlavně ošetřující lékaři dovolí, chtějí vyšetřovaleté vyslechnout jeho verzi neštěstí.

Asi šlo jen o nehodu

„Případem jsme se začali zabývat poté, co nás o něm informoval bezpečnostní technik Stavovského divadla,“ řekla Blesku policejní mluvčí Eva Miklíková. Dodala, že pro uzavření případu je nezbytný výslech zraněného Vondrušky.

Podle předběžných informací to ale vypadá, že šlo pouze o shodu nešťastných okolností, nikoli cizí zavinění. Vše se rozhodne, až herec promluví. Na první kamarádova slova po nešťastném incidentu jsou zvědaví i Vondruškovi dlouholetí kolegové.

Fotogalerie
2 fotografie

Cimrmani dorazí co nejdříve

„Chystáme se za Pavlem všichni z našeho Divadla Járy Cimrmana,“ prozradil Blesku herec Václav Kotek. „Zdeněk Svěrák za ním byl o víkendu, my jsme nemohli, máme tento týden šňůru zájezdových představení,“ dodal Kotek.

Jak jen to ale bude možné, půjdou podle Kotka letitého kamaráda a kolegu Pavla do nemocnice v pražském Motole pozdravit.

Štafetu převzal bratr

Místo Pavla Vondrušky nyní provádí cizince historickou budovou pražského Stavovského divadla jeho bratr Miloš (82). Podobně jako Pavel, umí i on několik světových jazyků a na kritický otvor do orchestřiště si dává pozor.