Televizní zpravodajství je ošemetná záležitost a všechny televize, včetně té veřejnoprávní, se snaží urvat co největší počet diváků. Do inovací a vylepšování (?) se hned v úvodu roku 2011 pustila jediná Prima. Ze zpravodajského bloku vypustila sport, bulvárně laděné VIP zprávy zařadila také do víkendového vysílání a za zaběhnutými Krimi zprávami budou každý den následovat Krimi zprávy plus.

Proměnou prošli také moderátoři. Na místo těhotné Světlany Witovské (Zárubové), která měla ze Zpráv přejít do VIP zpráv, ale nedohodla se s Primou na výši honoráře, přišla Sandra Parmová, která své novinářské a moderátorské ostruhy získala na veřejnoprávní ČT 24 v pořadu Studio burza. Nová posila Primy však není divákům neznámá. Hvězdou na internetu se stala díky trapasu, když netušila, že je už ve vysílání, a před zapnutou kamerou volala svému kolegovi Krťovi>>>.

Parmová vytvořila dvojici s pohledným mladým mužem Romanem Fojtou. Tým VIP zpráv pak posílila Barbora Niničová, která dříve na Primě četla sport.

A jak to tedy prvního první dopadlo? Na první pohled to bylo dost blond! Ani jedna z dam se sice díky svým zkušenostem nepřeřekla ani nezadrhla, obě četly srozumitelně a profesionálně, což je zejména pro VIP zprávy velký přínos, ale jinak nuda.

Co na to Františka?

"Nová moderátorka hlavního zpravodajství TV Prima Sandra Parmová jen potvrzuje dojem, že forma (v tomto případě vzhled) je víc než obsah (v tomto případě potřebná uvěřitelnost). Moderátorem zřejmě může být leckdo. Přestaňme se tedy bavit jen o rychlokvaškách showbyznysu ze SuperStar.

Dlouhonohé, Playboye hodné krasavice se stávají tvářemi toku sportovního zpravodajství a nahrazují v oboru dlouho působící profesionální chlápky, kteří oko diváka jistě nepotěší tolik, jako tyhle děvenky. Hvězdami primáckých VIP zpráv se stala modelka s lechtivou porno minulostí a žena legendárního českého Slavíka, která se zřejmě potřebovala realizovat i mimo zdi Gottovy Bertramky. Mladé dámy Gavriely a Gottová vyslovují snaživě asi jako Líza Doolitlová u profesora Higginse... To samé platí o Barbie hlavních TV zpráv na Nově, Michaele Ochotské – mimochodem dívce z magazínu Playboy, která ze seriálu Pojišťovna štěstí plynule přešla do prime timu zpráv na Nově, kde svého času nahradila rodící Lucii Borhyovou.

Ve stejném trendu pokračuje i volba Primy a její nová tvář hlavních televizních zpráv Sandra Parmová. Velmi půvabná i jistě i velmi ambiciózní mladá žena vypadající velmi křehce a nevinně. Černý, flitry opatřený chanelovský kostýmek, do nějž ji stylisté oblékli, ji na důstojnosti nepřidal. Spíš působil nepatřičně. Jako když si malá holka hraje na velkou ženskou...

Zpravodajství by přece mělo mít tváře, které – jak už byla řeč – přesvědčí. Podtrhnou serióznost sdělení. To je ale nad síly víly Parmové, kterou Prima zvolila. Stejně jako Kristýna Kočí těžko může ve svých letech přesvědčit o politické uvážlivosti, potřebné empirii a zkušenosti obecně. Ovládnou snad Barbie (ať už podařené či dost úděsné) tuhle zemi?"

A co na nové moderátorky říkáte vy, čtenáři Blesk.cz? Napište nám svůj  názor v diskuzi pod článkem.

Fotogalerie
1 fotografie