„Dostane hov..!“ jásal v úterý večer Uhlíř v jedné holešovické hospodě. A autor hudby k filmových trhákům jako Vrchní, prchni! nebo Ať žijí duchové! se radoval dvojnásobně. Nemusel platit ani soudní náklady, které mu stanovili ve výši 30 tisíc korun.

„Ohradil jsem se a neplatím nic,“ chlubil se dál Uhlíř a vesele opakoval: „Ona dostane hov..! Stát dostane hov..!“ Uhlíř měl na svoji ženu hrozný vztek. Když zažádal o rozvod a jako jeden z důvodů udal, že s manželkou už 10 let nežijí, Zoja ale aby ho naštvala, suverénně argumentovala, že to je hloupost a že jsou normální a regulérně fungující rodina.

„Musel jsem potom dokazovat, že spolu normálně nefungujeme. O rozvod jsem nepožádal dřív jenom proto, že jsem čekal, až bude moje dcera plnoletá,“ říká Uhlíř. Na dceři totiž Uhlířovi záleží, podědila po něm hudební talent a dobře si spolu rozumějí.

Rozvod manželů Uhlířových trval dlouhých 19 měsíců a stál skladatele hodně nervů. Přesto, že nežil s manželkou už dlouho, musel o rozvod bojovat. A potom téměř rok, než se vyřešilo majetkoprávní vypořádání. A protože teď má po všech těch tahanicích Uhlíř před sebou konečně čistý stůl, radostně svoji svobodu hlásá do světa na každém rohu.

Fotogalerie
1 fotografie