Theodor Hoidekr dal Ivetě Bartošové výpověď přesně před týdnem. „Po útocích na mou osobu, kdy tvrdila, že mě vyhodila kvůli nespolehlivosti, jsem se rozhodl promluvit,“ napsal Blesku v mailu. Každý den byl podle něj stejný. „Tobě to dneska tak sluší, Ivetko, vypadáš den ode dne lépe, jak se dnes cítíš, doufám, že dobře,“ musel jsem začínat den pochlebováním. „Škyt, škyt... Theoušku, zas na mne někdo myslí, ať přestanou, to na mne určitě myslí ON...,“ lezly z Ivety věty o vysněných láskách.

Spolupráce s Bartošovou byla hrozná

„Psychicky mě vydírala, abych ji nenechával samotnou. Když zůstala sklenička na stole prázdná a bylo ji potřeba dolít… No co, dolijeme, na tom nic není, každý se občas přece napije. Ostatní můžou, ale jen o Bartošové píšou, že chlastá, když to přece není pravda, říkávala Iveta,“ popisoval Theo. „Trénovat s ní byla dřina, nezvládala to. Byla to větší dřina než s malým dítětem,“ uzavřel. „Nemá smysl jeho slova komentovat, já jedu dál,“ vzkázala Blesku Iveta Bartošová po své manažerce.

Bývalý tanečník Ivety Bartošové tvrdí, že spolupráce se zpěvačkou byla nejhorší profesní zkušeností v jeho životě. „To nebylo jen o práci. Všichni jsme ztratili soukromí,“ řekl Theodor Hoidekr. Pro zpěvačku pracoval od léta, spolupráce skončila 12. prosince. Blesku objasnil, co všechno mezi nimi drhlo.

Fotogalerie
1 fotografie

Chválil ji i opilou

Zpěvačka podle svého bývalého tanečníka od všech lidí kolem sebe vyžadovala stále slova chvály. „Museli jsme říkat, že vypadá na sedmnáct, vše jí skvěle jde a všichni, kdo ji kritizují, jí jen závidí,“ prozradil. Tentýž postup musel používat i při zkoušení choreografií, a to i když zkoušela pod vlivem alkoholu.

„U každého prvku jsme se zastavovali, protože se jí nelíbil nebo jí neseděl. Popravdě, nezvládala ho. Při trénování muselo být hodně pauz a na konci musela následovat pochvala, přestože nezasloužená,“ pokračoval. „Děsné bylo, když se rozhodla vystoupit na akci hudební televize. Říkal jsem jí, ať jen stojí a otevírá pusu na playback, ale neposlechla a byl z toho skandál,“ zavzpomínal.

Ztratil jsem soukromí

„Celý tým šílel, aby mohla Iveta sedět doma a jen si nechat nosit informace, co kdo nového zařídil nebo udělal. Říkal jsem si už tenkrát, že to tak muselo být celý život. V tu dobu jsem ji měl ale moc rád na to, abych si přiznal, že to tak prostě nemůže pokračovat,“ svěřil Hoidekr. Ten se dal během práce pro zpěvačku dohromady s jejím manažerem Martinem Wolfem. Nijak to netají. Čas na něj ale neměl.

„Aby Iveta nebyla sama, museli jsme s ní trávit čas. Mnohdy jsem tam i přespával. A když jsem náhodou dorazil domů a měl šanci se vidět s Martinem, sotva jsme se stihli přivítat a už mu zvonil telefon od Ivety. Jet na noc domů nebo se věnovat svému soukromí, to neexistovalo,“ vyprávěl Hoidekr. Kdo se oddělil z týmu, který musel stále držet jednu partu, byl podle něj ten nejhorší.

Přítel skončil na psychiatrii

Vše vyvrcholilo, když musel být Theův partner, manažer Martin Wolf, hospitalizován. „Skončil na psychiatrii, zhroutil se a lékaři mu zakázali jakýkoli kontakt s Ivetou a jejím týmem. Všichni ho pomlouvali, vzal se nový manažer, a když se zjistilo, že se s ním stýkám, byl jsem za zrádce,“ svěřil Hoidekr.

Poté se ještě s Ivetou pohádal o nezaplacené peníze. To byla poslední kapka a dva dny před koncertem v Táboře popsal mail, že končí. „Už jsem s ní nechtěl mluvit. Skákala by mi do řeči nebo mne zas dostala přes city,“ uzavřel. „I tak jí přeji pěkné svátky a hlavně Arturovi, který je skvělý kluk,“ dodal ještě.