Poté, co jí v dětství zemřela matka na rakovinu, se na tátu doslova zafixovala. Proto teď zafungoval Viktor Mráz (42), její stále ještě manžel, a podpořil ji, jak jen mohl. Ale ani to nestačilo. Bočanové nezbylo nic jiného než si hned po obřadu loknout becherovky a pokusit se ztrátu táty zapít.

Mahulenu přivezl Viktor do krematoria půl hodiny před obřadem. Síň byla plná architektů, techniků a studentů z katedry architektury ČVUT. Z hereckých kolegů přišel Mahulenu podpořit jen Jan Potměšil, kterému zemřel minulý týden také otec a shodou okolností také na selhání srdce. „Vím, jak jí je, proto jsem tady,“ řekl Potměšil.

Manžel držel Mahulenu celou dobu za ruku

Mahulenu do první řady, kde seděla rodina, dovedl za ruku Viktor. Bočanové se klepaly ruce, nohy a po tváři stékaly slzy. Tátovi nechala zahrát ty jeho nejoblíbenější písně v podání Edith Piaf, Franka Sinatry a zazněl i rokenrol Elvise Presleyho. Každá písnička byla pro Mahulenu drásavá vzpomínka na otce a Bočanová na ně také reagovala. Usmívala se, promlouvala k tátovi, plakala. A když už neměla žádný kapesník, musel to zachránit Viktorův velký pánský. Nad rakví vedli proslov čtyři architektovi kolegové a dva studenti. Některé jejich věty byly tak dojemné, že se Mahulena nakonec rozklepala celá. Viktor se ji snažil zklidnit, marně, Mahulena se třásla stále víc.

Při Wonderful World Louise Armstronga začala zajíždět rakev, sál povstal a tleskal, a Mráz musel svoji manželku podpírat, jen těžko by se udržela na nohou. Bočanová se v ten moment nebyla schopna ani naposledy podívat na rakev. Hleděla do země. A když obřad skončil, nechala se okamžitě Viktorem odvést ze síně. Přijímání kondolencí nechala na ostatních členech rodiny.

Dopravit domů ji už ale Viktor nemohl. Po cestě do Strašnic píchli, a tak se snažil dostat auto do opravny. Mahuleně poskytla vůz i řidiče bezpečnostní agentura V.I.P. Service, která byla na obřadu v pohotovosti. Přítomnost Viktora v autě nahradila Mahulenina kamarádka a stylistka Zuzka Straková. Ta jí poskytla i první pomoc – becherovku. Mahulena uklidňující tablety nebo injekce zásadně odmítá. Za menší zlo, když je ve velké psychické nepohodě, považuje alkohol.

Fotogalerie
5 fotografií