První zprávy o tom, proč je před Gottovou vilou záchranka, byly různé. „Ve vile, se kterou má pan Gott společný plot, byl zloděj. Majitelka ho tam nachytala a on ji možná bodnul nožem,“ řekl Blesku jeden z kolemjdoucích. Později přišlo upřesnění. Čtyřicetiletý muž s nožem se vloupal do domu, kde se s obyvatelkou potkal a zabarikádoval se před ní do jedné z místností. Když přijeli přivolaní policisté, začal na ně podle informací Blesku vrhat nože. Policie musela tvrdě zasáhnout.

„Kladl aktivní odpor při zatýkání. Policii se podařilo pachatele odzbrojit a pomocí chvatů a hmatů jej zadržet. S největší pravděpodobností bude obviněn z trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až 6 let za mřížemi,“ řekla Blesku mluvčí pražské policie Eva Miklíková s tím, že nikdo nebyl zraněn.

Fotogalerie
5 fotografií

V Gottově domě se v tu chvíli svítilo. Sám Slavík byl ale od neděle v Berlíně a měl vypnutý telefon. „Ty sousedy Karel miluje. Taková skvělá milá paní. Raději mu to ani nevolejte, večer zpívá,“ poprosil Blesk Gottův osobní fotograf František Jirásek. „Ty lidi mám moc rád a znám je mnoho let. Proboha, co teď? Tahle zpráva mi vzala hlas, který za vteřinu potřebuji,“ prohlásil Gott, když se mu Blesk konečně dovolal.

Slavík v tu chvíli také především dostal strach o své tři ženy. Manželka Ivana sice VIP zprávy na Primě nemoderovala, ale doma nebyla. Nakupovala. Dcery Charlotte a Nelly tak byly v péči nic netušící filipínské hospodyně.