"Rallye závodění je tak ostré a nebezpečné, že když se točili některé scény, tak jsem opouštěla plac a režírování jsem předala svému asistentovi. Jelikož jsem i producentem filmu a hlavní roli hraje můj manžel, tak to byl trojnásobný strach. Pořád jsem si říkala, ať už to dopadne jakkoliv, hlavně ať u toho nejsem," svěřila se Blesk.cz režisérka nového snímku Tacho. "Tady jsem poprvé viděla, že stačí vteřina a může se stát to nejhorší. Jezdit rallye je opravdu nebezpečná záležitost," dodala Mirjam.

Pro Mirjanm to bylo o to horší, že Dan jako jediný neměl dubléra. "Sice má dost zkušeností, ale stejně jsem se o něj strašně bála. Předtím jezdil na závody sám a po dojetí vždy zavolal, ale tady jsem u toho byla. Fakt děsný," říká režisérka Landa.

Světová premiéra videoklipu z Landova nového filmu: Vstupte zde>>

Lounová dostala roli za pět minut dvanáct

Hlavní ženskou roli si původně měla zahrát zahraniční herečka, ale týden před začátkem natáčení se omluvila, že má strach ze závodění. "Na kamerovkách se svezla s Danem a totálně jí to odrovnalo. Narychlo se vyhlásil konkurz, kde byla i Olga Lounová. Napoprvé se mi moc nelíbila, ale dva dny před natáčením jsem se probudila a řekla, tu chci," tvrdí Mirjam.

I když to nebylo poprvé, co Mirjam režírovala svého muže (společně dělali film Kvaska, pozn.red.), přesto pro Dana nebylo jednoduché poslouchat svou ženu na slovo. "Myslím, že nakonec to pro oba bylo velmi příjemné. Dan mě poslouchal jako hodinky," směje se režisérka.

Fotogalerie
8 fotografií

Dan si složil k filmu i vlastní hudbu

A proč se snímek, který má premiéru 2. prosince, jmenuje Tacho? "V češtině to nic neznamená, ale v Německu se tachometr zkráceně řekne tacho," vysvětluje manželka známého hudebníka.

Ve filmu zazní  Landovy písně a scénická hudba, která se objeví na soundtracku. "Bylo toho hodně, za normálních okolnosti nemusíte skládat takové množství hudby, ten film mi dal opravdu zabrat. Ale na výsledek jsem hrdý," uvedl Landa.

Soundtrack vychází 29. 11.

CD booklet k novému počinu Daniela Landy
Autor: Produkce Tacho