"Když mi z karlínského divadla nabídli Máří, ani na chvíli jsem neváhala. Je to moje srdcová záležitost a hlavně první muzikálová role. Je neuvěřitelné, že se po šestnácti letech opět setkávám s Kamilem Střihavkou. I když je to dlouhá doba, co jsem v Ježíšovi hrála, ani jeden text nebo muziku, jsem nezapomněla," pochlubila se Blesk.cz Bára.

Máří Magdalénu má každý zažitou jako mladou a svůdnou krásku. Nepřijde si dnes Basiková na roli stará? Šestnáct let je přece jenom dlouhá doba a zatím se nikomu nepodařilo zastavit stárnutí. "V žádném případě. V tomto případě nemám problém s věkem, ale spíš se svou váhou. Kvůli zranění kotníku jsem čtyři měsíce nehrála, takže jsem dost přibrala. Ale najela jsem na tvrdý dril a do jara budu na váze jako před šestnácti lety," věří si Bára.

Bára Basiková jako Máří Magdalena
Autor: Pavel Machan

To na Střihavkovi se tolik zub času nepodepsal. Stále se pyšní hustou blonďatou hřívou a postavu má i v bederní roušce slušnou. "Dlouho jsem váhal, zda znovu vstoupit do stejné řeky, ale nakonec jsem si řekl, proč ne. A musím říct, že jsem moc rád. Nové zpracování je opravdu úžasné," říká vlasatý rocker.

Kamil Střihavka se za 16 let moc nezměnil
Autor: Pavel Machan

V původním zpracování muzikálu z pera skladatele Andrewa Lloyda Webbera postavu Jidáše hrál Dan Bárta. Produkce se snažila ho přemluvit, dokonce i Střihavka se pokoušel, ale marně. Nakonec ukázali na jiného Bártu, Vaška Noida Bártu. "Dana nikdy nepřekonám, ale udělám všechno proto, abych byl skvělý Jidáš," přeje si Noid, který původního Ježíše viděl třikrát. Vaška alternuje frontman Arakainu Jan Toužimský a Michal Skořepa.

V roli Jidáše Dana Bártu nahradil Václav Noid Bárta
Autor: Pavel Machan, ČTK

Do role Piláta Pontského se vrátil Pavel Polák, který je už několik let uměleckým ředitelem Hudebního divadla v Karlíně. Heroda původně hrál Bohouš Josef a Vilém Čok, dnes se v ní střídá Jiří Korn a Ondřej Brzobohatý.

"Chtěl jsem roli Piláta, ale nakonec mě obsadili jako Heroda a jsem rád," řekla Blesk.cz Korn.

V téměř třinácti stech reprízách vidělo představení osm set padesát tisíc diváků.

Zdroj: http://kultura.idnes.cz/jesus-christ-superstar-se-vraci-karlin-oslovil-strihavku-bartu-i-coka-1ze-/divadlo.asp?c=A100211_183328_divadlo_jaz

Muzikál Jesus Christ Superstar se původně hrál v divadle Spirála, dnes se usídlil na divadelních prknech v Karlíně. V téměř třinácti stech reprízách vidělo představení 850 tisíc diváků a po čtvrteční premiéře 11. listopadu je jisté, že legenda se vrátila ve velkém stylu.