Langmajer má opravdu smůlu. Jako by nestačila složitá operace zad v roce 2007, kdy si vážně poranil páteř při natáčení filmu Na vlastní nebezpečí. Do rány se mu tenkrát dostala infekce a ta prodloužila léčení o další měsíce. Navíc záda Langmajera bolet nepřestávala.

Musel rušit představení, odříkat role. Nyní je herec v podobné situaci. Lékaři v pražské vojenské nemocnici plánují na základě posledních vyšetření další náročnou operaci. A nemohou čekat. Odkládat ji by bylo riskantní – herec by mohl přestat chodit. Sám Langmajer je z nadcházející operace tak vynervovaný, že nebere telefon a neodpovídá na SMS.

Zradil ho raft

Po třech letech od vážného úrazu se Jiří Langmajer (44) musí znovu svěřit do rukou lékařů. Se zády měl herec problémy už od dětství, ale nejvíc ho poznamenal vážný úraz páteře, k němuž došlo v roce 2007 v Rumunsku. Herec spadl z raftu při natáčení rizikových scén pro film Na vlastní nebezpečí. Titul snímku se tak stal pro Langmajera až symbolický.

„Myslím, že teď mě už na vodu nikdy nikdo nedostane,“ řekl herec, když putoval do nemocnice. Při natáčení se Langmajer nenechal zastupovat kaskadéry, a to se mu vymstilo. Jeden pád z převracejícího se člunu se mu stal osudným. Po náročné operaci následovala dlouhá rehabilitace a ani ta nepřinesla žádoucí výsledek. Herec musel před dvěma lety odříkat jednu pracovní příležitost za druhou, navíc stále přemáhal ukrutné bolesti. Bez sedativ nedal Langmajer ani ránu.

„Chudák Jirka, nemůže ani pořádně chodit, natož hrát. Hrozně ho to trápí,“ svěřila tehdy Blesku kolegyně z Divadla pod Palmovkou. Rok se zdálo, že je už všechno na dobré cestě, ale nyní musí oblíbený herec znovu na operační sál.

Fotogalerie
1 fotografie