Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Těžce nemocný Navrátil dotočil svůj poslední film

/
  • Bořivoj Navrátil si ve snímku Školní výlet zahraje doktora
    26. října 2010 ● 18:00

    Bořivoj Navrátil (77) natáčí v Lázních Bělohrad svůj poslední film. Žádné další natáčení už ve svém životě neplánuje. „Přijal jsem nabídku na komediální film Školní výlet. Je to určitě poslední film, ve kterém se objevím. Už si nemůžu zodpovědně s nikým plácnout, nevím dne ani hodiny. To bych kolegům eventuálně kazil práci. To víte, že mě mrzí, že o tu profesi přijdu. Celý život jsem pro ni žil,“ říká herec který bojuje s rakovinou tlustého střeva.

    Nabídku na film Školní výlet přijal kvůli producentovi Tomáši Magnuskovi. "Přišel za mnou a postavil mě před hotovou věc. Řekl, že mi napsal roli na tělo a prostě tam hrát musím. Žádné otázky, zda chci nebo ne," usmívá se Navrátil.

    Patnáct cyklů chemoterapie

    Za sebou má populární herec patnáct cyklů chemoterapie. Ve čtvrtek ho čeká další. "Jsou dny, kdy chci skákat přes kaluže a pak i dny, kdy chci skákat z okna. Rakovina se porazit nedá a kdo říká, že ano, rouhá se. Mám to hodně za zlé Martině Navrátilové, která vítězně prohlašuje, jak ji porazila, to je pýcha. Já jsem s koncem smířený," říká herec.

    Poslední dny se cítí dobře. Vrátil se mu hlas a tak může natáčet. Čekají ho tři natáčecí dny. "Pan producent byl tak laskavý, že mi veškeré natáčení srazil do tří dnů. Snad se i pro zbylé dva dny trefíme do momentu, kdy budu ještě fit. Nyní se cítím tak, že bych si docela skočil do hodně hluboké kaluže."

    Bořivoj Navrátil, kterého proslavila role vysloužilého vojáka Bařinky v seriálu Ulice, hraje ve filmu Školní výlet ředitele Lázní Bělohrad, jeho manželkou a cvičitelkou ve spa resortu Tree of Life je Jana Švandová. Komediální příběh vypráví o skupině důchodců, která šedesát let po maturitě na gymnáziu zorganizuje třídní sraz a vydají se společně do Lázní Bělohrad. Ve filmu se mezi bývalými studenty objeví Lubomír Lipský, Petr Kostka, Eduard Hrubeš, Libuše Švormová, Mirjam Kantorková a další známé tváře.

    Fotogalerie
    4 fotografie

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

Rajče: Vy NESMÍTE přestat s prací, jste jeden z nejlepších českých herců! Strašně moc Vám přeji brzké uzdravení a již pouze ty dny, kdy se Vám chce skákat přes kaluže

(27. 10. 2010 18:10)

zamlzena: Copak to myslíte s tou hlubokou kaluží? Jsem asi hloupá, ale nedochází mně,zda to znamená, že jste naladěn docela vesele ,nebo naopak. Rakovina střev není ta nejhorší diagnoza, tak žádné loučení, ano? Měl by sjte nemoc ignorovat a chovat se jakoby nebyla, Moje teta to také tak dělá a stále něco plánuje.

(27. 10. 2010 17:10)

libor123: Tak tomuhle říkám Pan herec. Takovýto herci kdyby byli všichni, tak je to super. Pane Navrátil držím palce ať zvítězíte a ještě těm rychlohercům ukážete jak se má hrát film. Hodně zdraví.

(26. 10. 2010 22:53)

hevulka: . . . . . .naposledy. držte se!

(26. 10. 2010 20:55)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy