"Mám bypass a za ta léta jsem se s ním docela sžil. Do tréninků jsem se ze začátku pouštěl opatrně, ale teď už si pomalu přidávám, a nijak se zvlášť nesleduji," prozradil ve víkendové příloze MF Dnes Saša, kterému v roce 2003 selhalo srdce.

Lékaři se snažili zjistit rozsah poškození pomocí angioplastiky, ale při tomto lékařském výkonu Hemalovi definitivně selhává srdce.

Čtyřikrát ho oživovali!

"V lékařské zprávě jsem se později dočetl, že jsem byl čtyřikrát defibrilován, než mi srdce znovu naskočilo. Lékaři mi doporučili bypass. A tak měsíc po infarktu následovala operace," vzpomíná na nehezké období svého života bývalý hlasatel. Asi rok trvalo, než se Saša naplno vrátil ke svým pracovním povinnostem - moderování.

Když mu letos na jaře zavolali z České televize, že by ho chtěli do StarDance 4, na chvíli ztratil dech a odmítl. "Řekli mi pár jmen a já dostal strach. Říkal jsem si, co já starý dědek mezi takovými mladíky budu dělat," vtipkuje Hemala. Ale pak si řekl, že i kdyby měl hned v prvním kole vypadnout, tak mu to za tu zkušenost a legraci stojí.

Jeho taneční partnerkou se stala učitelka tance Jitka Šorfová. "Saša je strašně příjemný člověk. Oproti tomu, co říkal na začátku, cítí rytmus a poměrně rychle se učí. Je na sebe hodně přísný," tvrdí sympatická tanečnice.

Jak si Saša a jeho dalších sedmi slavných kolegů povedou? To se dozvíte již 30. října, kdy soutěž startuje.

Fotogalerie
3 fotografie