V Bohnicích Janečková skončila poté, co ji do pražské nemocnice Na Františku převezla na konci září záchranka po úrazu hlavy. Úraz nebyl vážný, ale její závislost na alkoholu už zřejmě ano. „Teď je u nás na detoxu, ale co nevidět bude přeřazena do pavilonu gerontologie. Domů rozhodně ještě nemůže a zatím k ní nesmí ani návštěvy,“ řekl Blesku personál pavilonu, kde se režisérka populárního televizního seriálu Kamarádi momentálně léčí.

Fotogalerie
3 fotografie

„Až bude pacientka stabilizována, bude přeřazena na gerontologii. Víc jak 50 dnů ji tu ale nechat nemůžeme. Jsme ambulantní příjem s pokoji pro tři nebo čtyři pacienty,“ vysvětlil personál gerontologie s tím, že poté se ke slovu dostane ošetřující lékař, sociální pracovnice a rodina. Ti všichni dojdou podle výsledků k rozhodnutí, zda se hercova choť může vrátit domů anebo bude převezena do zdravotnického zařízení se stálou ošetřující péčí.

Bude na uzavřeném, nebo otevřeném oddělení?

„To dopředu neodhadneme. Ani to, zdali pacient u nás bude na otevřeném oddělení s možností vycházek, anebo na uzavřeném,“ tvrdí ještě na gerontologii, kde jsou hospitalizováni muži a ženy nad 65 let s psychiatrickým problémem, jako je demence, Alzheimerova choroba nebo závislost na alkoholu či omamných látkách.