Bývalá reprezentantka Československa v lyžování a exmanželka miliardáře Donalda Trumpa (64) tvrdí, že název oděvů zákazníky mate a spojuje ji s produkty, s nimiž nemá nic společného.

IVANAhelsinki Ky

Trump obvinění vznesla ve čtvrtek u soudu na Manhattanu. Tvrdí v něm, že společnost IVANAhelsinki Ky a její návrhářka Paola Ivana Suhonen zvolily název poškozující dvě americké obchodní značky Trump obsahující jméno Ivana. Byly zaregistrovány před osmi lety a prodávají šperky, brýle a doplňky. Ivana Trump si zřejmě myslí, že má tak ojedinělé jméno, že ho nikdo jiný na světě nemůže použít v názvu své firmy.

Oděvy značky IVANAhelsinki Ky se v USA poprvé objevily na newyorských módních přehlídkách, jež se konaly tento týden. „Když člověk stojící poblíž přehlídkového mola vidí název IVANAhelsinki Ky se jménem Ivana napsaným velkými písmeny, bude si pravděpodobně myslet, že je za kolekcí Ivana Trump a že má s tou firmou něco společného,“ řekl právní zástupce Trump Gary Lyman. Ten také dodal, že žalující strana je připravena se dohodnout. Mluvčí IVANAhelsinki Ky prohlásila, že společnost vyrábí modely, jež nejsou určeny zákazníkům, kteří kupují zboží Trump.