„Fotka by to byla určitě skvělá. Kdybych ale fotil, mám po přístroji. Jen tak tak jsem se stihl tomu vodopádu vyhnout,“ komentuje fotograf Blesku. Někdejší zpěvák slavných Black Sabath jinak všechny překvapil, neboť vystoupil ve 22:30, tedy o půl hodiny dřív, což obvykle bývá naopak.

Ozzy nastoupil na pódium o půl hodiny dříve. Obvykle to bývá naopak.
Autor: Blesk - Jiří Černohorský

Nadšením z velkého jásajícího davu vyplazoval jazyk a na diváky dělal roztodivné opičky. Všechno proběhlo podle plánu, svízelný byl jen Ozzyho příjezd. „Hned, jak jsme na louku k tribuně přijeli, zapadli jsme. Pro Ozzyho musel přijet jeep a mě vytahoval bagr,“ sdělil Blesku Zdeněk Zahradník z V.I.P. Service, který měl zpěváka v Čechách na starosti. Prudký letní déšť totiž už tak rozmáčenou louku proměnil těsně před vystoupením Osbourna v oraniště.

V bahně se tedy válel alespoň jednou každý z přítomných, ať už opilý nebo střízlivý. Klouzalo to a nešlo neupadnout. Organizace ovšem byla zvládnuta dokonale až na jediné, předčasně došlo pivo. Ozzy skončil před půlnocí a promočení lidé v klidu opouštěli louku. Přestože mnozí v alkoholu přebrali, k žádnému incidentu za celý sobotní den nedošlo. Druhý den ráno pod Říp nastoupily uklízecí čety a snažily se dát přírodu do původního stavu. V tu chvíli Osbourne svým speciálem vzlétal z letiště Vodochody a mířil na další štaci svého turné k nové desce Scream.

Fotogalerie
9 fotografií