"Kdo se na ten film podívá, tak ho to musí dovést k tomu, aby nad tím přemýšlel, a aby si řekl, jestli je tohle možný," říká Kajínek, který film shlédl společně s patnácti vězni v karvinské věznici, kde si momentálně odpykává svůj doživotní trest. "Pokud by jsme do toho filmu měli dostat všechno, co by tam mělo být, tak by to trvalo 24 hodin. Jinak na mě film působí velmi dobře," tvrdí nejznámější český vězeň.

Jiří Kajínek mluví o filmu: Poslechněte si audio>>

Do věznice film přivezl režisér a producent snímku Petr Jákl a scénárista Marek Dobeš. "Naše setkání s Kajínkem trvalo patnáct minut a skoro celou dobu mluvil Kajínek. Jsem rád, že se mu film líbil a neměl k němu žádné připomínky. I když jsem už v minulosti s Kajínkem mluvil, tohle naše poslední setkání bylo nejsilnější. Byla to fakt síla, pořád na to musím myslet," řekl Blesk.cz Jákl.

Kajínek měl po celou dobu projekce skelnaté oči. Slzy mu vytryskly na konci filmu, kde se vedle filmového hrdiny Konstantina Lavroněnko objeví jeho fotka. "Nikdy nepřestanu bojovat a nikdy se nemůžu smířit s tím, že jsem zavřený za něco, co jsem neudělal," říká sebejistě Kajínek.

Fotogalerie
6 fotografií