Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

VIDEO: Kajínek se vysmívá bachařům! Utéct z Mírova byla hračka

Autor: lara - 
18. srpna 2010
05:00

VIDEO: Doživotně odsouzený vězeň Jiří Kajínek (49) zavzpomínal, jak před deseti lety utekl z naší nejstřeženější věznice Mírov, které se přezdívá český Alcatraz. Zda to bylo stejné jako ve filmu Kajínek, se můžete přesvědčit ve videorozhovoru, který Kajínek poskytl tvůrcům již zmíněného snímku.

"Dopředu jsem měl vlasec, který jsem hodil přes cimbuří, přes zábradlí až dolů. Na konci jsem to zatížil...," vypráví s úsměvem na rtu Kajínek, který  byl za dvojnásobnou vraždu odsouzen k doživotí.

Rozhovor s vězněm tvůrci filmu Kajínek, jež momentálně bourá žebříčky návštěvnosti v českých kinech, natočili přímo v cele, kde si Jiří momentálně odpykává svůj trest.

 

VIDEO S KAJÍNKEM ZDE>>

Velká hra nebo skutečnost?

Po celou dobu rozhovoru je na Kajínkovi vidět, že si vyprávění o tom, jak zdolal hradby Mírova, užívá. "Z postele jsem utrhl dva pásy, které jsem stočil do háku. Akorát, že já jsem to dělal v rukách, místo, abych to dělal na kovadlině. Až to budete zkoušet, uvidíte, že to není legrace," chlubí se vězeň, jež svá slova doprovází velkými gesty.

Oproti filmovému Kajínkovi, který je mužný a charismatický (ve snímku ho hraje ruský herec Konstantin Lavroněnko), je Jiří ve skutečnosti při těle a v obličeji odulý.

Premiéra ve vězení

Ve středu 18. srpna Jiří Kajínek poprvé uvidí film, jež byl inspirován jeho skutečným příběhem. Projekce proběhne ve věznici Karviná, kde si Jiří momentálně odpykává doživotní trest.

"Vstupné po něm chtít nebudeme, svými technickými připomínkami ke scénáři si ho odpracoval. Do návštěvnosti filmu ho tedy nebudeme počítat,“ směje se režisér filmu Petr Jákl.

O tom, jak projekce probíhala a co na film řekl nejznámější český vězeň vás budeme podrobně informovat.

kristina.kristina ( 23. října 2010 15:47 )

Čóroval a dělal dobře . Naše vláda nekrade ?

kristina.kristina ( 23. října 2010 15:46 )

Měl by jsi navštívit lékaře , protože ten , kdo je divnej jsi Ty !

kristina.kristina ( 23. října 2010 15:41 )

Ať si každý říká , co chce . Film jsem ještě neviděla , ale od první chvíle si myslím , že vraždil policista . Ať byl u toho nebo někde ve křoví . V té době Kájínek utekl z Bytýzu - to si odskočil zloděj vraždit ? Od pohledu to je zloděj velkýho kalibru . Tihle lidé kradou - nevraždí .

9030 ( 19. srpna 2010 19:59 )

A když je tak chytrej, myslíš, že by místo do hlavy střelil do p rdele toho cigoše, aby ho mohl později usvědčit?

marmelada ( 18. srpna 2010 23:59 )

to Darině pomůže a já vím, že ji nezavřou.Ptala jsem se jen na názor. Poslední dobou se trochu děsím naivity některých občanů. Kajínek je pravděpodbně nevinný, pokud myslíme tu dvojitou vraždu a to je špatné,moc špatné.Nejen pro Kájínka.Nejhorší není to, že se někdo spletl, aleto, že není vůle tu věc otevřít, že je tak těžké někdy domoci se obnovy řízení. Někdy i Nejvyšší soud,který ji doporučí, se prostě ignoruje a ta věc znovu zhasne.

Zobrazit celou diskusi