Můžete se jednou větou představit?

Obyčejný kluk z Petržalky, který měl ve svém životě neuvěřitelné štěstí na příležitosti a lidi.

Jste ženatý? Máte děti?

Ano, jsem. Mám dva syny.

Tvrdíte, že jste v zahraničí byl velmi úspěšným manažerem a producentem. Ale přesto o vás někteří slovenští kolegové mluví jako o pohádkáři. Považujete to za závist?

Já bych neřekl závist, spíš nedostatek informací a informační šum – nezapomeňte, že na Slovensku jsem posledních deset let pracoval spíše okrajově. Ti, kteří mi věří a já věřím jim, o mně vědí a známe se dlouhé roky a věříme si. Ostatním bych doporučil obrátit se na mé kolegy ze zahraničí.

Koho nyní zastupujete?

Basshunter, Arash, Ali Payami, mezinárodní kampaň projektu Twins, skandinávské The Dreams, kteří právě vyrážejí na velké turné po Německu. Letos jsem připravil velké vystoupení Franka Sinatry juniora, Scooteru a také připravuji velkou graffiti show těch nejlepších – Sabera a Pose. Výčet mých aktivit je skutečně široký.

Proč jste porotcem Česko Slovensko má talent?

Tvůrci chtěli oslovit někoho z prostředí A&R, tedy lovce talentů, se zkušenostmi ze zahraničí. Navíc jsem potřeboval delší dobu nepracovat den co den a tak mě tato nabídka zastihla v pravý čas. Prostě to byla souhra náhod.

Myslíte si, že můžete být případnému vítězi nebo někomu, kdo vás zaujme, přínosem?

Určitě se umím se soutěžícím bavit o jeho případné kariéře. Čistě teoreticky by samozřejmě soutěžící mohl profitovat ze spolupráce se mnou nebo se společnostmi, které jsou se mnou spojené a ke kterým mám vazby já, ale je předčasné o něčem takovém hovořit. Ale již teď je jasné, že vítěze Česko Slovensko má talent čeká po skončení soutěže lukrativní období.

Jste přirovnáván k britskému katovi - porotci Simonu Cowelovi. Jste vážně tak ostrý? Nebo je to jen role?

Simon Cowel není v žádném případě mým vzorem, já si zakládám na tom, že jsem svůj. Ale nemám pocit, že jsem ostrý. Spíš jsem upřímný, někdy cynický a někdy manipulativní.
Jak si rozumíte s Lucií Bílou a Janem Krausem?

Skvěle! Jsou to úžasní lidé a já jsem velmi nadšený z toho, že jsem se s nimi potkal právě v porotě Česko Slovensko má talent. Lucie je diva, která je sama o sobě značkou. Jan je zase skvělý v tom, že opravdu rozumí tomu, co dělá, a to jak teoreticky, tak prakticky.
Myslíte si, že jste lepší porota, než je v konkurenční Talentmánii?

Nechtějte, abych hodnotil konkurenci. Myslím si, že díky mně jsme porotou erudovanější, protože já jsem se vyhledáváním talentů živil. Ale na druhou stranu - tento druh zábavy není jen o porotě. Je to o kombinaci emocí, lidských příběhů, účinkujících.

Znáte se s Adelou Banášovou nebo Pavolem Haberou?

Adelu ani Pavola až tak dobře neznám, ale jsem fanouškem obou z nich. S Adelou jsem se potkal v rámci práce asi dvakrát. A skupina Team je pro mě nejlepší "live" kapelou nejen v Čechách a na Slovensku, ale troufnu si říct, že v celé střední Evropě. Na živo jsou skutečně skvělí.

Dá se o vás říct, že jste bohatý?

Bohatý není ten, který má moc, ale ten, který víc nepotřebuje. A já jsem šťastný, že toho víc k životu, než mám, nepotřebuji. Mám své knihy, sport, rodinu, mám kde bydlet, nemusím se při koupi jogurtu rozhodovat na základě jeho ceny. Z tohoto pohledu jsem tedy nejbohatší člověk na světě. O moc víc opravdu k životu nepotřebuji.

Potrpíte si na luxus?

Jestli luxus znamená pohodlí, eleganci a jistou intelektuální úroveň, tak ano, na luxus si potrpím. Ale luxus přece není o hotelu někde v Dubaji nebo na Mauriciu. Luxus je také o pikniku na zahradě s lahví dobrého vína a těmi, které mám rád.

Jaké ženy se vám líbí?

Líbí se mi inteligentní a vnitřně silné ženy. Přesně takové, jako je má manželka.
Fotogalerie
3 fotografie