Honzo, pamatuješ si, co se stalo na té křižovatce?

Jasně. Když jsem vjel na křižovatku, jel jsem asi šedesátkou a periferně jsem viděl stojící auto. Koukal jsem se tomu řidiči do očí, když se najednou rozjel. Pevně jsem se chytil řidítek a čekal na náraz. Hlavou se mi honilo, že to hlavně nesmím položit a padnout pod kola, a to mě asi zachránilo.

Co se ti po nehodě honilo hlavou?

První, co mi prolétlo hlavou, bylo že žiju. Pak jsem zjistil, že hýbu všemi končetinami a myslím, to jsem si fakt hodně oddechl. Teď je to 14 dní od bouračky a stále nosím hrudní korzet a krční límec.

Budeš dál jezdit na motorce nebo to byla tvoje poslední jízda?

Rozhodně budu jezdit dál. Motorky jsou moje droga. Jezdím devět let a myslím si, že jsem zkušený jezdec. Začínal jsem na nejslabších a podle zkušeností jsem si kupoval silnější. V současné době jsem se z tisícovky k Suzuki GSX-R 750.

Proč myslíš?

Je to první moje motorka, která má černý plášť. Podruhé jsem se na ní vyboural, v březnu jsem jí položil v serpentinách a na okruhu měl velký technický problém. Buď jí nechám přestříkat na jinou barvu nebo jí prodám.

Loňský vítěz Muže roku Martin Zach den po získání titulu po skoku do rybníka ochrnul. Napadlo tě, že jsi mohl dopadnout podobně?

Napadlo. Lékaři mi říkali, že chyběl milimetr a došlo by k porušení míchy. Kdybych nechodil, skončil by pro mě život. Asi bych hledal hodně pevné lano a silná futra.

Fotogalerie
2 fotografie

Honzo, proč jsi se přihlásil do Muže roku?

Impulzem k přihlášení byla moje kamarádka z facebooku. Zpořátku jsem se tomu bránil, ale pak jsem si řekl, že je to nová zkušenost a poznám nové lidi, tak jsem do toho šel.

Jak vycházíš s ostatními finalisty?

Vycházíme spolu skvěle, ale samozřejmě tu jsou kluci, se kterými bych zřejmě na pivo nešel.

Jak to bude s tvojí volnou disciplínou vzhledem k tvému zdravotnímu stavu?

Mám připravený hip hop, kde mi partnerku bude dělat jednáctiletá streetstylová tanečnice. Jestli se ale do té doby neuzdravím, tak se diváci dočkají mého zpěvu. A to bych jim fakt nepřál (smích)

Čím se živíš a jaké máš záliby?

V Ostravě jsem vystudoval vysokou školu ekonomickou, obor Eurospráva. Nyní v Břeclavi pracuji jako projektový manažer, sháním evropské dotace a granty. Miluji sport, jezdím na horském kole, na inline bruslích, hraji squash, jezdím na snowboardu a léta jsem závodně hrál basketball. A nesmím zapomenout na svého psa, hladkosrstého foxteriéra Freda.

Máš přítelkyni?

V současné době ne. A taky je to jediné, co mi chybí ke stoprocentní spokojenosti. Chtěl bych poznat holku, se kterou bych chtěl mít rodinu, děti....

Jsi hodně na holky?

Tak normálně. Doposud jsem měl čtyři vážné vztahy a mezi nimi pár krátkých známostí.

A jaké máš plány do budoucnosti?

Vzhledem k tomu, že raději mluvím anglicky než česky, rád bych v nejbližší době žil a pracoval v zahraničí.