Je rok 2003 a "šťastná" Dara Rolins se po českých dálnicích prohání svým Volvem zběsilou rychlostí závodních aut. Platí za to nemalé pokuty a za sebou má i několik nehod - naštěstí bez vážného zranění. "Žádný auto jsem nerozbila tak, aby se do něj nedalo zpátky nasednout a odjet. Nikomu jsem nezpůsobila zranění, což si myslím, že je nejdůležitější," řekla tehdy v rozhovoru pro časopis Svět motorů. Ve stínu tragické autonehody, kdy její terénní vůz usmrtil motocyklistu Jindřicha Rotrekla (+63), znějí teď Dařina slova jak z jiného světa. Kromě toho Dařiny názory na řízená aut naznačují, jaká je tedy řidička.

Fotogalerie
2 fotografie

O závodění na dálnici

„Nemám ráda frajírky, kteří když za volantem sedí blondýna, si řeknou: No to by v tom byl čert, aby mě předjela.“ A hrdým pánům pak nezbude, než uznat svou porážku," protože jak Dara pokračuje: "Čert v tom bude, jelikož já je samozřejmě předjedu a o to více si to vychutnám."

O rychlé jízdě a pokutách

"Volant mi přirostl k rukám a mám pocit, že řídím od mala. I stres řeším jízdou po dálnici. Nejrychleji jsem jela jako spolujezdkyně ve formuli 1. Jinak když mám pod sebou dobré auto, jezdím co to dá - 240km/h," netajila se svou vášní pro rychlost zpěvačka, jež za svou slabost platí i nemalé pokuty. "Nejdražší pokuta byla 8000 Kč. A chtěli to najednou! Přitom policista ani neuměl spočítat, kolikanásobně jsem povolenou rychlost překročila!"

Kdo Daře na silnici vadí?

"Lidé, kteří se rozhodli jet pomalu v levém pruhu a nepochopili, že ten je pro
rychle jedoucí řidiče, kteří jsou za překročení zákona ochotni zaplatit pokutu
a k tomu, co činí, mají důvody, jako například převoz nemocné osoby."

První nehoda a nezapnutý pás

V rozhovoru zpěvačka přiznala, že se velmi nerada poutá, což se jí před deseti lety nevyplatilo. Po nárazu do tramvaje, narazila čelem do předního skla a odnesla to otřesem mozku. "Neustále si připomínám, že se musím poutat. Jenže, zapnutý pás mě při jízdě rozptyluje."

Rozhovor s Darou čtěte ZDE>>>