„Víme, že šance nejsou velké, svou roli by mohla sehrát i Kajínkova pověst útěkáře a jeho legendární útěk z Mírovské věznice. Vězeňská služba nám ale během celého natáčení vycházela vstříc a proto doufáme, že naše žádost a z ní vyplývající závazky mají šanci,“ říká režisér filmu Jákl „Nám Kajínek slíbil, že se o útěk během premiéry nebo převozu na ní nepokusí. On usiluje o obnovu procesu a zproštění viny. Kdyby chtěl nenávratně zmizet, udělal by to během pěti týdnů po svém útěku z Mírova,“ dodává režisér kontroverzního snímku.

Kino jako nedobytná pevnost

Producenti jsou si vědomi závažnosti takové žádosti a v případě potřeby jsou připraveni udělat ve spolupráci s odpovědnými úřady z kina v centru Prahy téměř nedobytnou pevnost.

„Jsme připraveni dodržet veškerá bezpečnostní opatření, která by s takovou účastí doživotně odsouzeného vězně souvisela, a přizpůsobit jim i celou organizaci slavnostní premiéry. Stejně tak jsme připraveni nést veškeré náklady, které by s takovou operací souvisely,“ potvrdil producent Igor Konyukov.

Premiéra na začátku srpna

Ve filmu hraje Taťána Vilhelmová, Konstantin Lavroněnko, Michal Dlouhý, Boguslaw Linda, Vladimír Dlouhý nebo vašek Noid Bárta, který k filmu složil hudbu.

Slavnostní premiéra filmu za účasti herců a tvůrců a pozvaných hostů proběhne ve středu 4. srpna 2010 večer v multikině Slovanský dům v centru Prahy. Distribuční premiéra ve všech kinech České republiky je pak 5. srpna 2010.

Fotogalerie
4 fotografie