"Promiňte, já to nebudu nijak komentovat, zítra pohřbívám manžela a je to hrozné pro mě..," rozplakala se do telefonu a přes slzy nemohla pokračovat v rozhovoru.

Rolins si je vědoma své spoluúčasti na nehodě a konzultuje s právníkem případné odškodnění pro vdovu v hodnotě miliónu korun, pokud by jí byla přiznána vina. "Jsem si vědoma, že smrt se nedá vyvážit penězi, ale jsem zoufalá," nechala se podle svých nejbližších slyšet Rolins.

Vdova s dcerami pohřbí svého manžela Jindřicha do rodinné hrobky v pátek dopoledne. Rotekelovy ostatky tak budou uloženy do hrobky, kde už odpočívá jeho maminka. Na poslední rozloučení s tragicky zesnulým motocyklistou přijdou i jeho kolegové z práce. Muž pracoval jako sanitář v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích.

Příčinou smrti Jindřicha Rotrekela (†63) bylo vnitřní poranění. „Panu Jiřímu R. se po nárazu protrhl úpon střeva a vykrvácel do břišní dutiny,“ prozradil Blesku zdroj z pražské vojenské nemocnice, kam muže po nehodě odvezli.

Podle lékaře ze sanitky měl muž po střetu pouze zlomenou ruku. Jeho smrt byla proto pro všechny zúčastněné šokem. „Podobný druh vnitřního krvácení se téměř nedá objevit, neukáže ho většinou ani podrobné vyšetření na ultrazvuku. Když už je jasné, oč vlastně jde, nelze pacientovi pomoci,“ dodal zdroj s tím, že lékaři nijak nepochybili.

Dcery chtějí pro Daru nejvyšší trest

„Smrt za smrt! Doživotí!“ odpověděla dcera zesnulého Jiřího R. (†63) na otázku, jaký trest by si představovala pro Daru Rolins. Tato tvrdá a hlubokým žalem vyhrocená slova vyděsila zpěvačku, a prostřednictvím svého právníka vydala prohlášení.

„Chápu, že je to tragická věc a pro rodinu velmi bolestná. Pokud by to ale opravdu řekly, jsou to výhrůžky, které překračují rámec zákona. Za jistých okolností by se to dalo považovat i za trestný čin,“ vyjádřil se JUDr. Robert Vladyka.

Přestože policie z předběžného šetření zatím vyvozuje, že to nebyla zpěvaččina vina, pozůstalí po mrtvém Jiřím R. mají jasno! „Chceme oko za oko. Jsi vražedkyně,“ vzkazují Daře dcery Jana a Lenka!

Tato slova pozůstalých dcer zemřelého rozohnila čtenáře Blesk.cz. Jejich otce podle nich měla srazit zpěvačka Rolins svým autem a žádají, aby dostala co nejvyšší možný trest. S tím však většina čtenářů nesouhlasí.

Čtenáři Blesk.cz: Dcery chtějí ze smrti otce vytřískat peníze

"Myslím, že dcery zesnulého se chovají tak nepřiměřeně jen proto, že ve vyšetřování hraje svou roli i Dara Rolins. Akorát jí závidí její slávu a peníze, tak chtějí vytřískat co nejvíc. Myslím, že je to od nich hnusné," píše čtenářka pawla94.

"Milé slečny, i vám se může klidně zítra stát, že někoho srazíte a on zemře. Může se to stát každému z nás. Ale trest doživotí za neúmyslnou smrt, tak to jste se zbláznily. A jaký trest byste pak chtěli dávát nájemným vrahům apod.? Chcete se jen zviditelnit na úkor Dary. Nejsou známy výsledky vyšetřování a vy byste jí už házely do vězení. Ona se na ty peníze taky musela nadřít," říká svůj názor čtenářka pod nickem kopretina147.

"Probírat smrt blízkého člověka přes média je dosti hrozné. Myslím že by se měli všichni nad sebou zamyslet, jak se to chovají, holt táta umřel, tak z toho vytřískám co nejvíc, ale co když viníkem nehody je on, to se pak Daře omluví nebo ji budou pořád osočovat?" žádá odpověď čtenář miko.

"Tohle už je teda vážně přehnané! Ať nejdřív přešetří, co se vlastně stalo a kdo je viník. Chápu žal rodiny, ale dávat ho tady všanc a přát Daře doživotí! Nehody se stávají, je to neštěstí, ale Dara není žádný pedofil ani těžký kriminálník, aby si zasloužila hned doživotí. Navíc, ať už je na vině kdokoli, Dara s tím bude žít celý život, což svým způsobem "doživotí" je," řekla na obhajobu zpěvačky chloeee.

Čtenáři Blesk.cz: Dcery pozůstalé mají pravdu

"Souhlasím s dcerami, myslím si, že Dara se nevěnovala řízení. Zbytečná smrt, kdyby to byl můj příbuzný, také bych chtěla spravedlnost a hlavně důkladné vyšetření nehody. Kdyby se Dara věnovala řízení a jela rychlostí jakou měla jet, mohlo se nehodě zabránit a nezemřel by zbytečně člověk." míní evru.

S úžasem čtu, co to tady na diskuzi píšete? Vytřískat peníze? Lezou do médií? Je to manželka a dcera, kterým nečekaně tragicky zemřel otec, tak jsou zdrcené a v šoku. Možná, že se Dara cítí špatně, ale ony určitě hůř! A nemyslím si, že "lezou" do médií. Kdyby mě někdo zabil, ač vina není zatím určená, otce, taky bych zrovna nevážila slova na vážkách. Všichni víte, co se stalo! Tak si počkejme na snad spravedlivé určení viníka a neházejte špínu na chudáky ženský," obhajuje pozůstalé dcery čtenářka hanja.

Čtenáři Blesk.cz: Není vhodné, aby právník vyhrožoval trestem

"Psychiatr Cimický o dopisu Rolins: Z Dary je cítit pokora. Ano, každému z nás se může stát nehoda, to je pravda. Chvilková nepozornost, hloupost, špatná reakce, nezkušenost, technické problémy, se nevyhnou čas od času nikomu. Ale co se z jejího následného chování týče, opravdu mne o širokém srdci a upřímnosti nepřesvědčilo. Kdybych jí to měla věřit, především by musela poskytnout pomoc zraněnému, jet s ním do nemocnice, neschovávat se za právníky a manažery, kteří za ni píší tklivé dopisy. Jet do špitálu s někým, koho srazím, to ji ani nenapadlo. Sháněla pouze pomoc pro sebe," řekl na soustrastný dopis svůj názor vodnar2010.

"Ten právník bude asi podobnej charakter, jako Darinka. Navážet se do pozůstalých dva dny před pohřbem, to dokáže jen morální zrůda," zkritizoval právníka Rolins čtenář rezacek.

"Smutek a emoce jsou v daném případě docela pochopitelné a není vhodné, aby právník "vyhrožoval" trestem. Asi se do podobné situace jako pozůstalí po zabitém pánovi nedostal," říká svůj názor na právníka Vladyku čtenář solochov.

"Právník se bude navážet do truchlících? Chudák vdova a pozůstalé dcery, potřebovaly by kvalitního právníka, co se jich účinně zastane a dohlédne na spravedlivé vyšetření případu," uzavírá nora20.