Letos se na Dalešických slavnostech slavilo třicáté výročí vzniku filmu, který malý pivovar proslavil. V průběhu dne přijeli Jiří Menzel, Jaromír Hanzlík a Jiří Schmitzer. S novináři ale odmítali mluvit. „Nezlobte se, ale jsem příliš unavený,“ tvrdil Hanzlík.

Návštěvníkům ale Menzel i Hanzlík ochotně pózovali pro společné fotografie a rozdávali podpisy. Ačkoliv Jiří Schmitzer podle informací Blesku neměl dobrou náladu a během odpoledne nebyl k vidění ani mezi diváky, při koncertě vtipkoval.

„S létem je to jako se smrtí. Pokud zrovna neprobíhá, blíží se,“ prohlásil a vysloužil si potlesk. Po jeho koncertě vystoupili herci i s kameramanem Postřižin Jaromírem Šofrem (70) a asistentkou Mílou Řádovou.

Vášáryová nepřijela, dělá politiku

Magda Vášáryová ale nepřijela. „Včera jsem s ní mluvil a moc ji mrzí, že nemohla přijet. Je v Bratislavě a dělá politiku, takže tohle je pro ni moc velký luxus,“ pronesl se smíchem Menzel.

„Když jsme s Jirkou přijeli a viděli ten dvůr a komín a všechno okolo, tak se nám rozbouchalo srdíčko, protože nám to došlo. Před třiceti lety… Mně nezbývá než dodat, já bych dneska s těmi lidmi v tom filmu chtěl žít,“ svěřil se dojatě Hanzlík.

Jiří Menzel hned po vystoupení odjel. Diváci pak ještě mohli zhlédnout vystoupení Václava Neckáře a jeho kapely Bacily, na úplný závěr byla přichystána projekce oslavovaného filmu.

Fotogalerie
1 fotografie