Soňa ve čtvrtek večer nastartovala motor svého auta, vyjela z Masarykova okruhu a sešlápla plyn. Cesta pro ni a její kamarádku skončila už po 300 metrech. Mladá dívka nezvládla zatáčku a vlítla pod kola náklaďáku.

V tom místě za výjezdem ze závodiště je rychlost snížená na 40 kilometrů v hodině. Policisté dobře vědí, proč tam ta značka je - diváci zaplavení adrenalinem ze závodů mají občas chuť taky si vyzkoušet pořádně rychlou jízdu. Ryhleji než čtyřicítkou jela podle policistů i krásná Soňa, když se vracela z dvoudenní akce na okruhu, kde pracovala jako hosteska.

Podle informací Blesk.cz měla kráska, která neřídila déle než půl roku, auto půjčené od přítele. „Vůbec o tom nemůžu mluvit,“ hlesl jen její milenec, tanečník Pavel Kapoun (26), který se tragickou zprávu dozvěděl v Řecku.

Zatímco záchranáři o život Soni po příjezdu chvíli bojovali, její kamarádka zemřela okamžitě. Srážku s nákladním mercedesem neměla šanci přežít. V pouhých osmnácti letech vyhasl život modrooké blondýny vysoké 173 centimetrů. „Byla to skvělá holka,“ řekla Blesk.cz Barbořina kamarádka.

Šla za svým snem

Jen v dobrém přátelé vzpomínají i na Soňu. „Uměla si jít za svým cílem. Už od patnácti let sama jezdila do Prahy na castingy,“ vzpomíná na Soňu Dedíkovou její objevitel Jaroslav Rác. „Nikdy se nestalo, že by přišla o minutu později. Vždycky byla plná optimismu,“ charakterizuje Soňu Rác. Typická podle něj byla také její snaha pomáhat druhým.

Toho si všiml také zpěvák Julian Záhorovský (26), se kterým Soňa moderovala „Já jsem na to byl líný, ale ona pro nás psala scénáře a dělala všechno pro to, aby se stala profesionální moderátorkou,“ řekl Julian.

Soňa byla krásná, pro top modeling měla ale jeden handicap. Tím byla její výška 170 cm. „Doháněla to ale snaživostí,“ nešetřil chválou fotograf Petr Šebl.

Podle Jaroslava Ráce už ale Soňa kariéře modelky nepřipisovala zásadní význam. „Zajímalo ji v první řadě moderování, a čím dál víc se profi lovala i jako manažerka. Směřovala už ale taky ke společnému životu s přítelem a rodině,“ uvedl Sonin kolega a přítel Jaroslav Rác. Všechny tyhle sny a plány, stejně jako touhy Barbory H., se rozplynuly ve čtvrtek po 300 metrech osudné jízdy.

Fotogalerie
8 fotografií