Podle oficiálních informací z České televize byly důvodem zdravotní problémy slavné Popelky. Teď se Šafránková vrátila a na začátku týdne se poprvé objevila na place, kde ji Blesk mohl exkluzivně vyfotografovat.

V krásném prostředí středočeského zámku v Dětenicích a hlavně v rozkvetlé zámecké zahradě točí Česká televize novou pohádku Kouzelná teta Valentýna. Příběh plný kouzel a poetiky režíruje Zuzana Zemanová.

Po roce se po zdravotních problémech na plac vrátila Libuše Šafránková (56), aby dotočila několik posledních záběrů. Na Šafránkovou zrovna čekala scéna s kouzelným oslíkem. Jako správná profesionálka zvládla roli s tvrdohlavým zvířetem hned napoprvé. Na rozdíl od osla ji ale přítomnost fotografů Blesku příliš netěšila. „Máme spoustu práce,“ bránila se herečka i následnému focení. Nakonec ale svolila.

Nemoc se snažila tajit

 

Svým rozhodnutím přerušit natáčení představitelka slavné Popelky před rokem zamotala hlavu všem. Štábu, kolegům, kamarádům a především svým fanouškům. Přesto se Šafránková obrnila mlčenlivostí a prakticky nevycházela z domu. Odmítla komentovat i informace ze štábu o tom, že důvodem její absence na natáčení jsou bolesti v noze, na které si opakovaně stěžovala.

Šafránková ale dodržela slovo a přesně po roce se počátkem tohoto týdne vrátila na plac. „Cítím se opravdu báječně,“ říkala kolegům, když ji vítali. Na chůzi vůbec nebylo znát, že by kdy měla problémy s nohou, tvář vypadala odpočatě a spokojeně. Jen úsměvem jako by jindy rozesmátá herečka poněkud šetřila…

Roli v pohádce dostal i mladý talentovaný objev Vojta Dyk (24). „Mám velkou radost, v pohádkách hraju moc rád. Je to čest být vedle takových osobností, jako je třeba právě paní Šafránková,“ svěřil se před časem pohledný herec a muzikant, který se objevil už v Čertově nevěstě a v příběhu Tři životy.

Diváci se mohou ve filmu těšit taky na Kláru Issovou, Boba Klepla, Miroslava Táborského, Václava Vydru a Jaromíra Dulavu.

Fotogalerie
4 fotografie