ONLINE CHAT
Ahoj Tome, jsem tvůj velký fanda! Byl jsem na mnoha koncertech a zajímalo by mě, jak děláš to, že všude rozdáváš tolik energie? Máš můj obdiv! Hlavně přeji Tobě a celé rodině vydařený rok a ať se ti splní co si jen přeješ! Děkuji, Vašek :) (Vašek15)
Foto
Vašku, děkuju. Jenom jsem se rozhodl, že se chci mít hezky a že s těmi, co s nimi kdekoli jsem, se chci mít taky tak. Měj se krásně! A vy všichni taky! Děkuju za čas s vámi a buďte s klidem :-)) T.
Ahoj Tome, čteš si dopisy od fanoušků, které ti dávají na koncertech ? :)(Adéll)
Foto
Adéll, čtu :-) T.
Ahoj, chtěla bych Ti jenom poděkovat za dokonalý koncert v Třeboni ♥ Byli jste vážně skvělí. Děkuji i za podpisy a objetí a snad jsem Ti to aspoň ze setiny oplatila tím kyanitem (vzpomínáš?) Snad se líbí. Děkuju moc a přeju Ti krásný rok, ať se Ti povede vše, co chceš :) Budu se těšit zase za rok. A.(Adéll)
Foto
Adéll! Děkuju kyanit se skví na kamenné poličce v našem bytě. Přinesl co měl.. :-) Měj se skvěle, T.
Co máte v plánu kromě cestování, a jak Vy říkáte, že se chcete učit na kytaru... ? :) Děkuji (Jenda)
Foto
Jendo, mno, já na ní fakt ještě moc neumím.. Chtěl bych se na ní naučit mluvit. Některá slova prostě zahrát. Jirka Kučerovský je v tom mistr.. Taky díky, T.
Ahoj Tome :-) Můj dotaz zní: Jak člověk potká tu pravou bezpodmínečnou lásku? Hledám ji, ale zatím stále nic :-( ... Jinak díky moc za všechny tvoje cd, za koncert v KH, za besedu s Honzou a za Svojšice :) Buď stále super a vrať se někdy do Kouřimi :-)) Přeju ti, ať se ti i Tamaře a Josefínce daří :-)(Veru)
Foto
Veru, jako se vším, co člověk hledá, od štěstí, po moudrost, je dle mého nejlepším prvním krokem přestat hledat a ujasnit si, co přesně jsem hledal. Představa totiž je forma, do níž se vlévá náš život. Kdo ví, co chce, ten to dostane. Lásku! T.
V pondělí se slavil Mezinárodní den míru. Chtěla bych se zeptat, jak vnímáte situaci, která nastala v Evropě? Děkuji za odpověď.(Radka Hřibová)
Foto
Radko, jako důsledek nenasytnosti lidské mysli. Nevidím tak do problematiky politické, bych odborně soudil proč, kdo, nebo co za to může.. Spíše mě zaráží vlna nesolidarity a nepodloženého strachu z lidí v krizové situaci. Snažím se v těchto věcech nazírat z vlastního, zúčastněného úhlu pohledu, tedy, co kdyby se to stalo nám? Sedím si takhle doma a najednou mám z domu jen půlku a zbytek ulice nikde. Patrně bych sebral své nejbližší a nejpraktičtější věci s sebou a snažil se zmizet z pekla. Kdybych měl štěstí, po strastiplých dnech bych se ocitl v Evropě, o níž vím, že je pro nás bezpečná, ovšem já, mí blízcí a má touha po přežití, se cestou sem stala problémem. Nikdo mi moc nevysvětluje proč. Jen mě buďto nikam nepustí, tak spím na ulici, na což jsem za posledních pár týdnů už naštěstí zvyklý, nebo mi seberou zbytek peněz, mobil a šoupnou mě do sběrného, ehm, tábora. Co mě šokuje nejvíce je strach, který ze mě lidé zde mají. Je jasné, že se s podobně prchajícími chlapy (jsme přecijen hlavami rodin) časem naštvem, když je naše čekání nekonečné a vysvětlení nesrozumitelné. A co mě tak rozčiluje? Fakt, že jsem byl dříve taky člověk a válka, kterou jsem nezavinil, mě onoho statusu zbavila (společně s mnoha jinými aspekty jako například zdraví, majetek, důstojnost) ba co hůře, já sám jsem se stal tím, co válku představuje a táhne ji s sebou. Kde je však prostor pro můj příběh? Lidé zde se bojí o svou práci a haní mou víru, aniž by o ní věděli víc, než z titulků novin. I ve mně budí hrůzu náboženský fanatizmus. Zabíjení a hlad mých dětí. Nikdo se však neptá, neboť nejsem člověk, ale problém. Tudy vidím cestu já, nejprve řešit člověka (zajímat se, soucitit, sdílet), potom politiku (na tu si najímáme zodpovědné, co tomu rozumí). Radko, ať je každej den dnem Míru, T.
Ahoj Tome, nechci se ani moc ptát snad jen na to jak se ti daří a jak se máš? Chtěla bych ti popřát, ať si to volno náramně užiješ se svou krásnou rodinkou. :) Posílám pozdrav z Příbora, kde by jsi, milý Tome se svou kapelou mohl také někdy zavítat. :) Pozdrav Jirku, (s)mějte se krásně a už se moc těším na Vaší další tvorbu a na Vaše koncerty :) Pac a pusu, Vaše milující fanynka Barča :) (Barbora Sklenovská)
Foto
Barboro, děkuju! I Tobě vše krásné a někdy naviděnou mezi nožem a vidličkou.. ( bylo to vtipný? ) Měj se krásně, Juru pozdravím, T.
Dobrý den, :) tuto možnost chci využít spíše jako poDěkování. Naposledy jsem byla na koncertě v Třeboni a bylo to naprosto úžasné. Z každého Vašeho koncertu odcházím plná pozitivní energie. Tentokrát jsem si domů odnášela i podpis za, který neSmírně děkuji. Vtipné, pravdivé, láskyplné to jsou slova, které mi vždy připomenou Váš koncert. Ještě jednou za něj děkuji Vám a samozřejmně celé Cílovce. A co se týče Anat Život Není tak k této desce nemám slov. Je naprosto neSkutečná a nádherná. Tak tedy ještě jednou a doufám že né naposledy Vám dekuji za to že Jste a za to co děláte. Nevím jak tu roční pauzu zvládnu :D PéEs: na koncertě v Třeboni jsem Vám dala při autogramiádě dopis tak snad se Vám líbil. S Láskyplným pozdravem <3 Magdaléna Machová -14 let.(Magdaléna Machová )
Foto
Magdo, děkuju! Děkuju! Po Třeboni jsem byl taky nabit a nabyl jsem mám pocit i nových myšlenek z věcí, které se následně udály.. Korespondenci si nechávám na pauzu, udělala se mi doma taková příjemná hromádka počtení na níž chci mít klídek. Těším se na Vás i z Vás, vše dobré, T.
Milý Tomáši. Vím, že je to možná bláznivé (a myslím to zcela upřímně), ale je nějaká šance, že by jsi mohl zahrát na našem maturitním plese? Už budeš mít tu pauzu a i kdyby to nevyšlo, držím ti palce a přeji hodně úspěchů. Motivuješ mě a jsem za tebe (a s tebou) neskutečně štastná.(Lucia T)
Foto
Lucio T., právěže jak mám tu pauzu, tak hraní visí na hřebíku a nesnímá se do příštího podzimu, ale jak Tě tak čtu, na Tvou maturitu to vliv mít nebude, prakticky už máš odmaturováno, páč vítězstvím je nebát se! Přeju hodně zdaru při tahu a odpověď na každou otázku! Těším se za rok, peEs, přines výzo! T. :-))
Ahojky Tomasi. Chci ti poprat at se ti dari a at si stastny i nadale. Uzij si volny cas s rodinou a za rok te radi uvidime opet na podiu. Diky za to, ze jsi :)(Jana)
Foto
Jano, děkuju! I Ty buď šťastná! T.
Ahoj Tome, chtěla bych se tě zeptat, v kolik hodin ráno vstáváš ať už s Fínkou nebo s pejskama na venčení??? Nebo musí vstávat Tamara??? děkuji za odpověď Ivanka (Ivanka )
Foto
Ahoj Ivanko, většinou vstáváme kolem půl osmé. Teď když točím, tak v rozmezí od páté do půl osmé. Tamara vstává taky. Měj hezký rána, T.
Ahoj,(nevím jestli si můžu dovolit Ti tykat, omlouvám se, ale píše se mi tak lépe) budeš zase někdy hrát v Příbrami? Koncert, který jsi tu měl před pár roky, byl skvělý. Moc se mi líbí tvoje hudba a těším se na tvé další počiny. Myslím si, že pauza je dobrý nápad, člověk si někdy potřebuje utřídit myšlenky. A snad si užiješ i více času s rodinou. Tak ať se Ti daří! Jen tak dále a mnoho štěstí. Pěkný den, Michaela(Michaela)
Foto
Michaelo, myslím si, že se v Příbrami zase někdy setkáme! Děkuju Ti za podporu! I Tobě ať se daří, Lásku!, T.
Ahoj Tomi, Ďakujem za energiu! Prajem Ti, aby si si naplno užil rodinku a naďalej šíril lásku medzi ľudí! Ďakujem najvyššiemu, za to, že si! Nech žije jednota! :) (Radka)
Foto
Radko! I já děkuju. A děkuju aj nejnižšímu.. :-)) Lásku, T.
Milý člověče, milý Tomáši, předně bych Ti rád poděkoval za energii a názory, které máš a rozdáváš. Díky za moudra, která jsi řekl nebo jimi protkal své písně. Chtěl bych se Tě zeptat, co Tobě dobíjí energii? Přeju Ti, abys byl spolu s těmi, které máš rád, zdráv a šťasten! Svoji pauzu si užij a prožij a vychutnávej plnými doušky. Moc se těším, až Tě zase někde potkám. (S)Měj se krásně! Martin(Martin)
Foto
Martine milej! Svou otázkou sis odpověděl, přesně tuto prosté propojení, kdy jeden druhému rozumíme, aniž bychom se nějak složitě potřebovali očuchávat, toť má elektrárna. Děkuju za přání, totéž přeji Tobě a ať jsou naše doušky bez den! :-)) Měj se, T.
Krasný a slunečný den, chtěla bych se zeptat zda by jste nechtěl znovu hrát v nějaké pohádce...nebo zda ji do let máte v plánu.... s úctou Eva (Eva Zemanová)
Foto
Evo, i Vám hezký den, zahrát bych si chtěl, dolet zatím v plánu nemám, ale možná jsem v plánu někoho, kdo mě s ním časem obeznámí. Uvidíme. V úctě vší, T.
Budete nekdy jeste v Ústi nad labem? :) (Domca :))
Foto
Domčo, někdy ještě určitě! Měj se, T.
Ahoj Tomáši vrátíš se někdy... a bude turné k novému cd... a co tvoje dcera je celá po tobě... jsi skvělej.... věřím ti a hlavně zustaň takový jaký jsi.... mám tě ráda(Marushka Matysková)
Foto
Marushko, vrátím, za rok. S čím přesně ještě nevím, páč nápady se musej uležet a protřídit, by jejich realizace za něco stála.. Jos se má skvěle, páč už si osvojila slova, jimiž ovládá celouz domácnost :-) Děkuji za důvěru, taky Tě mám rád a přeju samou krásu! T.
Ahoj Tome, vadí ti když někdo hraje verejně Tvé písničky? Třeba na zábavě nebo tak nějak? Protože ja Tě hraju hraju aj občas před kamarádama na intru a pak se to třeba pošle dál a už se mě párkrát ptali jestli bych u nich na zábavě nezahrál :) a Já právě nevím zda to vadí nebo nee :) Děkuji. Přeju Ti krasně prožitou roční pauzu páč si ji zasloužíš za to co pro Nás deláš. Jsme rádi Tome :) DĚKUJEME!!!(Honza N.)
Foto
Honzo! Hrej! Dyť od toho jsou! Těší mě to a písně oživuje. Děkuju! Měj se v kuse, T.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli koncem příštího léta už budete někde hrát na nějakém letním festivalu? Festivaly venku jsou pro mě nejlepší, jako například ve Svojšicích nebo v Pikovicích, zkrátka všude to bylo super! Ráda vzpomínám. Děkuji za odpověď :))(Denisa)
Foto
Deniso, začneme hrát až s prvním padlým listím! Nevzpomínej, těš se! Lásku!, T.
Ahoj Tome... Jsi moc fajn člověk a i přes to, že jsem byla ne tvém koncertě jsem neměla možnost s tebou prohodit pár vět. :) Jako jeden z mnoha úkolů, jsem se rozhodla vytvořit knihu, která obsahuje tvé texty z Anat a jisté tvé "citáty", ale je doplněna mými ilustracemi. Doufám, že to nevadí. Nevím, zda neporušuji některé autorské práva. :)) :) Díky moc. Počet zbývajících znaků: 666(Linda)
Foto
Lindo, naopak, ctí mi! Čti mi! Za rok dondi a něco spolu prohodíme! Těším se, #nevimkolikmizbyvaznaku, T.
Ahoj Tome, jsem ráda,že jsi! A proto buď i nadále, ať už s pauzou a nebo bez ní. Lidé,co Tě " hejtují" očividně ještě nic nedokázali! Ty tvoříš hudbu,bavíš lidi, rozdáváš radost, úsměvy na tvářích a plno energie z tvých koncertů! :) Buď s rodinou, užívej si krásných volných dnů, dělej,co tě baví a hlavmě se za rok vrať na pódium. Ráda bych tě znovu viděla a poslechla si Tebe i ostatní kluky. Doufám,že rok uteče jako voda a já tě spatřím znova. Ivča :)(Ivča_pce)
Foto
Ahoj Ivčo! Ono na tom "hejtování" nic není, dyť je to přece fajn, když někdo HEJ, TU JE!, je to přítomnost jak vyšitá, tudíž víc "hejtubytí" všem a za rok se těším s Tebou aj s klukama! Měj se krásně, T.
Ja nemam ziadnu otazku len prajem nech si Tomas oddychne,je super,bola som v BA na koncerte a bol to pekny zazitok :-) mam rada jeho tvorbu a aj jeho ako cloveka. Nech sa dari :-)(Dominika)
Foto
Dominiko, já zas nemám žádnou odpověď, jen Ti chci poděkovat a popřát vše dobré, i já byl v BA šťastnej :-). T.
Ahojky. Doufám, že to s tou pauzou nemyslíš doslova a na naší zahrádce nám zahraješ. Samozřejmě bez nároků na honorář :-)))(Nikola Suchánková)
Foto
Nikolo, musím teď zvelebit vlastní zahrádku! Měj se krásně, T.
Obdivuji Vaši dcerku za její statečný názor na pana prezidenta. Červená karta jí velice sluší. Vám jedničku za výchovu.(Jarka )
Foto
Jarko, to není má výchgova, to jsou její názory :-) Mějte se dobře, T.
Dobrý den, rád jsem Vás poslouchal, ale jak ste se začal pitvorit a sekat slova v pisničkách tak to vypínám. Skoda asi ste to převzal od toho plagiatora všech sraček Kryštofa. Přirozenost nadevše. Skuste se někdy poslechnout ušima posluchaču. Zdravím v lepších časech. Jan.(jan)
Foto
Jene, lepší časy už jsou! Jen si toho lidi, jak na pitvoru, přestali všímat.. Mějte se, T.
prosim te usetri nas uz tvych trapnosti(simona)
Foto
Dobře Simono, ale pakliže je budu šetřit, budu jich mít za tři!
Můzete prosm napsat,kolik je Vasi dcerce?Preju se nejlepsi(hanca)
Foto
Hančo, vše nejlepší i Vám! Josefíně jsou dva roky. T.
Co budete ten rok dělat?(Tonda)
Foto
Tondo, koukat na svý holky, učit se na kytaru, mluvit jinými jazyky, číst, posedávat v parcích, hodně jíst a užívat si všeho, na co jsem teď neměl čas. Mějte se, T.
Dobrý den, Tomáši, které je podle vás nejlepší místo pro život? Tedy kde byste chtěl ideální žít vy? Díky a přeju hodně štěstí(Marioneta)
Foto
Dobrý den všem tady i jinde! Pokusím se odpovědět co největšímu počtu z vás, těším se! Marioneto, život je nejlepší na světě a pakliže bych měl být konkrétní, nejen proto, že su patriot, ale prostě proto, že si to myslím - Česká republika. Dyť co nám tady chybí? Co nám přebývá? Mějte se krásně. T.